The culinary scenes of İzmir and Bodrum make a brilliant entry in the 2024 MICHELIN Guide İstanbul, İzmir, Bodrum - MICHELIN Guide

2024 MICHELIN Rehberi’nde İzmir ve Bodrum’un Gastronomik Sahnesi Parlıyor – İstanbul, İzmir, Bodrum MICHELIN Rehberi

Michelin, İstanbul, İzmir ve Bodrum MICHELIN Rehberi’nde yeni restoran seçkisini sunmaktan memnuniyet duyar. Toplamda, Michelin müfettişleri, İzmir’de ilk defa olmak üzere toplamda 111 tesisini öneriyor. Bunların arasında, İzmir’de 3 ve Bodrum’da 2 restoran One MICHELIN Star’a layık görülürken, Bib Gourmand alan 8 restoran da bulunuyor. İstanbul’da ise 25 restoran seçkiye katılıyor veya yükseliyor, bu sayede toplamda İstanbul’da önerilen restoran sayısı 77’e ulaşıyor.

MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec’e göre, “İstanbul’un mutfak sahnesinden bu yıl da etkilendik. Karmaşık bir karaktere sahip olan kozmopolit bir şehir olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden trendi, uluslararası mekanlara ve modern, rahat restoranlara kadar son derece zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçki, şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranı, içerisinde 2 yeni One MICHELIN Star’lı restoranı barındırarak, cesur şeflerin nesillendirilmiş gıda standartlarında artışı gösteriyor.”

İzmir ve Bodrum arasındaki farklılıklar özellikle takdir edilen bir nokta olmuş, bu iki şehir MICHELIN Rehber ailesine önemli bir giriş yapmıştır. İzmir ve çevresindeki önerilen restoranların çoğunda yerel kökler, terroir’e bağlılık ve yerel üreticilerle güçlü bağlantılar ortak özellikler arasında bulunmaktadır.

Ayrıca, yeni seçilen 16 restorana Bib Gourmand ödülü verilmiştir. Bunun yanı sıra, 36 restoran da kalitesiyle dikkat çeken restoranlar listesine eklenmiştir. Bu yeni seçilen restoranlarda çeşitlilik ön plandadır, Eyüpsultan’daki Lokanta Göktürk’teki Anadolu lezzetlerinden, Bodrum’daki Bağarası’daki birçok mezeye veya İzmir’deki Kasap Fuat’daki mükemmel ete kadar uzanan bir yelpazede farklı lezzetler sunulmaktadır.

Sonuç olarak, İstanbul, İzmir, Bodrum MICHELIN Rehberinde toplamda 111 önerilen restoran bulunmaktadır. Bu seçkin restoranlar hakkında daha fazla bilgiyi MICHELIN Rehber web sitesi ve uygulamasından ücretsiz olarak edinebilirsiniz. MICHELIN Guide otel seçkisi de, Türkiye’deki en eşsiz ve heyecan verici konaklama yerlerini vurgulayarak, mükemmel bir tatil deneyimi sunmaktadır.