2024 WingFoil Racing World Cup Turkiye - Day 1 - Sail World

2024 WingFoil Racing Dünya Kupası Türkiye – 1. Gün – Sail World

2024 WingFoil Racing World Cup Turkiye Türkiye’de başladı. Ancak rüzgarın eksikliği nedeniyle ilk yarış yapılamadı. Bunun yerine, sporcular rekabetçi içgüdülerini Audi e-foilers ile yapılan bir akşam yarışına koydular. Bu elektrikle çalışan yelkenli tahtalar yüzeyin üzerinde 30 knot hızla uçarlar.

Urla, Türkiye’de 5 gün boyunca uzun mesafe ve kısa mesafe yarışları gerçekleştirilecek. Farklı kanat ve yelken malzemelerinin kullanılacağı açık bir yarışma yapılacak. Son ekipmanlarda büyük değişiklikler var ve birçok kişi çift yüzeyli kanatlar kullanıyor. Savunma şampiyonları Mathis Ghio ve Maddalena Spanu da yarışmacılar arasında.

İlk gün yarış olmaması nedeniyle sporcular Audi e-foilers ile yarıştılar. Yarışçılar arasında 16 ülkeden 56 yarışmacı var. Bugünün zorlukları ertelendi ve Perşembe sabahı planlanan çifte skorlu uzun maraton yarışı olacak. Kazanan için hedef bitiş süresi 30 dakika, ve güç teknesinin arkasında %30 knot hızla planlayarak başlayacak olan yüksek hızlı bir yarışçı, sporcular ilk başta rüzgarın karşısına geçtikten sonra Urla’nın akvamarin renkli sularında bir kardiyovasküler antrenman yapacaklar.

Urla’daki yelken merkezi, Fenerbahçe Spor Kulübü işbirliğiyle kuruldu. 1907’de kurulan ve İstanbul’da uluslararası başarılara sahip futbol takımıyla tanınan Fenerbahçe Spor Kulübü, spor alanındaki ilgi ve heyecan dalgasını yakalamak için Audi Cars’ın Türkiye’deki desteği ve sponsorluğu ile bu etkinlik ve yeni mekanı değerlendiriyor.

Geçen sezonun adam dünya şampiyonu Fransız Mathis Ghio tekrar pistte. Geçmiş başarılarının gelecekte performansını göstereceği anlamına gelmediğini söylüyor. 2022 ve 2023’te Wingfoil Racing World Cup etaplarını kazanmasına rağmen, Fransız sürücü gelişmelerin çok hızlı ilerlediğine inanıyor. Flaman “Benim geçmiş başarılarım hiçbir beni hiçbir özgüven vermiyor” dedi sabah. “Birçok şey gördük, hatta benim için. Kanatları değiştirme, sponsorları değiştirme.

Kardeş ful çalıştılar ve bugünkü sınırlı koşullarda kanatlara uçarak sörf yapmayı başardı. Polonyalı pilot ve eski Olimpik rüzgar su sporları kampanyacısı Karolina Kluszczynska da bunlardan biriydi. “Eğer ölmeden, denemeden, senden geride kalan bir şey yok” diye güldü.

Kanatlarla ilgili gelişmeler hızla devam ediyor. Julien Rattotti, çift-yüzeyli Gong kanadını 2023’un sonlarında çok etkili bir şekilde kullandı ve geri kalan pist dikkatlice izledi. “Bu oyun” dedi Fransız sürücü. “Tüm kanat markaları performansı artırmak üzerinde çalışıyor, ama şu anda sadece yeni ekipman geliştirmek değil, bireysel performansı geliştirmek, su üzerinde becerilerimizi artırmak.

Erkekler maraton yarışının sonuçlarına göre üç eşit ağırlıklı eleme grubuna ayrılacak. Kadınlar tek bir grup olarak yarışacak. Daha fazla bilgi için wingfoilracing.com/2024worldcupturkiye adresine başvurabilirsiniz.