Over 6000 Miles: Turkish Airlines' Istanbul Route Becomes Denver International Airport's Longest Flight - Simple Flying

6000 Mil: Türk Hava Yolları’nın İstanbul Rotası Denver Uluslararası Havalimanı’nın En Uzun Uçuşu Haline Geliyor – Simple Flying

Türk Hava Yolları, Denver Rotası ile Uzun Süreli Hizmet Verme Rekorunu Kırıyor, Yerel Ekonomiye 350 İş İmkanı Sağlıyor. Denver Uluslararası Havalimanı artık 16 ülkeye bağlanıyor, Türk Hava Yolları uluslararası uçuş listesine katılıyor. Ayrıca Lufthansa ve United, Denver’dan Tokyo’ya, Münih’e ve Frankfurt’a uzun mesafe uçuşları da sunmaktadır.

Türk Hava Yolları, Amerika topraklarındaki en yeni rotasını başlatmıştır. İstanbul Havalimanı’ndan Denver Uluslararası Havalimanı’na yapılan 6.130 mil uzunluğundaki uçuş, şu anda Denver’dan üç diğer en uzun uçuşu inceleyelim.

1. İstanbul – Denver
Türk Hava Yolları ve Denver Uluslararası Havalimanı (DEN), Nisan ayında yeni rotayı duyurdu. Havayolu şirketi, 2021 yılında yatırımcılarına Colorado başkentine uçmaya başlayacaklarını vaat etmişti ve bu nihayet gerçekleşti. Yeni rota haftada üç kez işletilecek ve Haziran ayında Airbus A350-900 ve Boeing 777-300ER olmak üzere iki farklı uçakla hizmet verilecek. Bu ay, şehir çifti için sadece 5.000 civarında koltuk bulunmaktadır ve Temmuz ayında bir haftalık frekans ekleni ile bu sayı ikiye katlanacaktır.

Yeni rota Denver’daki yerel ekonomiye yaklaşık 350 yeni iş imkanı sağlayacak ve yılda yaklaşık 54 milyon dolar getiri sağlayacak.

2. Denver – Tokyo Narita
Denver Uluslararası Havalimanı’ndaki ikinci en uzun rota, Boeing 787-9 Dreamliner ile üç kabin düzeninde 257 ​​koltukla işletilen United Airlines tarafından işletilmektedir. DEN, en büyük işleten havayolu olan United’in uluslararasıya en az bağlı hub’lardan biridir, ancak havayolu yıl boyunca Tokyo’daki Narita Havalimanı’na uçar. Bu ay, iki havalimanı arasındaki uçuş 5.788 millik mesafeyi kapsamaktadır.

3. Denver – Münih
United ve Star Alliance ortağı Lufthansa, listenin üçüncü en uzun rotasını işletmektedir. İki havayolu da farklı uçak tipleri kullanılsa da 5.225 millik rota günlük olarak uçuyor. Lufthansa Airbus A350-900 kullanırken, United uçuşlarını 787-9 ile gerçekleştirir. Lufthansa’nın A350’sinin kapasitesinden daha az sayıda yolcu taşıyan United uçağı 293 kişiliktir.

4. Denver – Frankfurt
Denver’ı Lufthansa’nın ana üssü Frankfurt Havalimanı’na bağlayan uçuş, Denver’a olan dört ve en son 5.000 milin üzerindeki rota. 5.039 mil uzunluğundaki bu uçuş da Münih gibi United ve Lufthansa tarafından günlük olarak uçuruluyor. Her iki havayolu da rotada 787-9’larını kullanıyor, ancak United’ın uçakları daha fazla lüks bölüme sahip; Lufthansa’ın Dreamliner’ı, United’ınkinden neredeyse 40 daha fazla yolcu taşıyor. Lufthansa filosunda hala genç olan Dreamliner, ilk uçuşunu Ekim 2022’de gerçekleştirdi.

Bu uzun uçuş rotaları, Denver Uluslararası Havalimanı’nı dünya haritasında daha da güçlü bir konuma getirirken, turizm ve ekonomik büyümeye de katkı sağlıyor.