Adana’da minibüs uçurumdan yuvarlanıp yandı: Ölü ve yaralılar var – Sözcü

Adana’da meydana gelen kaza sonucu tarım işçilerini taşıyan bir minibüs uçuruma devrilmiş ve araç yanmıştır. Bu elim kazada dört kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralanmıştır. Kazada kimin sürücü olduğu henüz belirlenememiş olan 34 FF 6095 plakalı minibüs, Karaisalı ilçesi Gildirli Mahallesi’nde uçuruma devrilmiş ve ardından alev almıştır.

Olayın ardından polis, sağlık ve itfaiye ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürmüşlerdir. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontroller sonucunda minibüsteki dört kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Yaralanan toplam 17 kişiden 7’sinin çocuk olduğu belirlenmiş ve ambulanslar ile hastanelere sevk edilmişlerdir.

Kazada hayatını kaybedenlerin tarım işçisi oldukları öğrenilmiştir. Bu üzücü olayın ardından bir kez daha yolların ve taşıma araçlarının güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiği ortaya çıkmıştır.

Bu gibi kazaların önlenmesi için sürücülerin dikkatli ve kurallara uymaları önemlidir. Taşıma araçlarının düzenli bakımlarının yapılması, sürücülerin yorgun ve uykusuz halde araç kullanmamaları ve hız sınırlarına uymaları can kayıplarını önleyebilir. Ayrıca, taşıma araçlarında bulundurulması gereken yangın söndürme ekipmanlarının da eksiksiz bir şekilde bulundurulması önemlidir.

Sonuç olarak, Adana’da yaşanan bu kaza tarım işçilerini taşıyan bir minibüsün uçuruma devrilmesi sonucu dört kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır. Bu tür trajik olayların tekrar yaşanmaması için sürücülerin ve taşıma araçlarının güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması hayati önem taşımaktadır. Herkesin güvenliğine ve yaşamına saygı duyularak, daha dikkatli ve sorumlu davranılması gerekmektedir.