Air Cairo Launches Flights to Istanbul Sabiha Gokcen Airport - N24

Air Cairo, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Uçuşlarını Başlatıyor

Mısır merkezli havayolu şirketi Air Cairo, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi, bu da iki ülke arasında önemli bir yeni bağlantı noktasını işaret ediyor. Havayolu şirketi bu güzergâhta haftada iki uçuş yapacağını duyurdu ve 109 koltuk kapasiteli Embraer E-190 LR uçağını kullanacak; uçuşlar perşembe ve pazar günleri düzenlenecek.
Bu güzergâh eklemesi İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nı Kahire (CAI) hattında Pegasus, AJet ve Nil Air’ı takiben beşinci şirket yapacak ve Mısır ile Türkiye arasındaki kültürel ve tarihi bağları güçlendirmek için geniş kapsamlı bir girişimin parçasıdır. Air Cairo’nun hizmetinin yılın geri kalanında havalimanına ekstra 13,000 yolcu getirmesi bekleniyor.
Kahire’den İstanbul’a hizmet sadece tarihi ve kültürel açıdan zengin iki şehri birbirine bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Mısır ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirecek. Tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü Kahire, 1979’dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta ve Kahire Müzesi, Piramitler bölgesi ve Nil Nehri çevresi gibi turistik yerleriyle önemli bir turizm noktasıdır.
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Müdür Vekili Kerem Maybek, Türkiye ve Mısır arasında geçen yıl yapılan stratejik iş birliği anlaşmasının etkisini vurguladı ve Türk vatandaşları için kapıdan vize kolaylığını belirterek ikili ilişkileri önemli ölçüde iyileştirdiğini söyledi. Maybek, “Nisan 2024’te Mısır’a seyahat eden yolcu sayısında, Nisan 2023’e göre yüzde 57’lik bir artış gözlemledik, bu sayı 35,000’den 55,000’e yükseldi. Yeni hattımız Air Cairo ile bu sayıları daha da artırmayı hedefliyoruz,” dedi. “İki ülke arasındaki stratejik bağları İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı aracılığıyla güçlendirmekten gurur duyuyoruz.”
Air Cairo’nun uçuşlarının tanıtılması, hem İstanbul hem de Kahire’ye önemli ekonomik ve kültürel katkılarda bulunmaya aday ve bu iki şehir arasındaki stratejik bağları daha da sağlamlaştıracaktır.