Antwerp enriched with two new international rail freight services - RailFreight.com

Antwerp İki Yeni Uluslararası Demiryolu Yük Hizmeti ile Zenginleşiyor – RailFreight.com

Antwerp, uluslararası iki yeni demiryolu yük hizmetinin başlangıç noktası olacak. XPO Logistics Antwerp’ten Istanbul’a yeni bir çoklu taşıma rotası başlatıyor ve Kombiverkehr Madrid’e bir rota işletecek.

XPO Logistics’in Antwerp ile Istanbul arasındaki 2600 kilometrelik rotası hem karayolu hem de demiryolu taşımacılığını içerecek. Şirkete göre geçiş süresini 10 günden 8 güne düşürecektir. Karayolu-demiryolu kombinasyonunun yanı sıra XPO Logistics, Duisburg ile Trieste arasında bir demiryolu hizmeti de sunacak, buradan mallar Türk Izmir’e kısa deniz taşımacılığı ile devam edebilecekler.
“Çoklu taşıma çözümlerine olan bağlılığımız büyük başarı kazandı, XPO’nun karayolu, deniz ve demiryolu taşımacılık pazarındaki konumunu güçlendirdi. Çoklu taşıma çözümlerinin uygulanması, müşterilerin mallarının verimliliğini artırmak ve aynı zamanda tedarik zincirlerindeki karbon ayak izlerini azaltarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak adına önemli bir adımdır,” XPO Logistics’in bir temsilcisi yorumladı.
Antwerp – Madrid rotası
“Belçika ile Türkiye arasındaki yeni koridorun çevresel verimlilikler, artan güvenlik ve müşterilerimiz için azalan transit sürelerle sonuçlanacağına eminiz.”
Ayrıca, Kombiverkehr, Port of Antwerp’teki Combinant terminali ile Madrid’deki Abroginal terminali arasında yeni bir intermodal demiryolu hizmeti başlatıyor. Hizmeti 3 Eylül’de başlatmayı planlıyor. Şirket konteynerler, değiştirme gövdeleri, güvenli ve tehlikeli mallar için taşımacılık hizmetleri sunmaktadır. Trenler haftada iki kez çalışacaktır.