Apple Explains How iOS 18 Genmoji Work - MacRumors

Apple Explains How iOS 18 Genmoji Work – MacRumors

iOS 18’in bir özelliği olan Genmoji, iPhone kullanıcılarının metin girişine dayalı olarak yapay zeka kullanarak tamamen yeni emoji karakterleri oluşturmasına izin verecek. Genmoji, emojiye benzer görünecek ancak özel olarak oluşturulacak ve Genmoji’ye odaklanan bir iOS 18 WWDC oturumuna göre. Emoji, görüntüler değil, Unicode Standardı’nda kodlanmış ve her platform tarafından oluşturulmuş resimlerdir. Emoji, Unicode Consortium tarafından eklenir ve bu durum Apple’ın Genmoji çözümünün nasıl çalışacağı hakkında bazı soruları gündeme getirdi.
Apple’ın Genmoji için bir NSAdaptiveImageGlyph API tasarladığı ve ayrıca diğer resimleri, çıkartmaları ve Memoji’yi de kapsadığı ortaya çıktı ve bu API onları emoji gibi davranmalarını sağlar. Bu, çeşitli çözünürlükleri destekleyen, kare şekilli bir standart resim formatı tarafından desteklenen ve metaveri ile güçlendirilen anlamına gelir. Bu yapı, Genmoji ve NSAdaptiveImageGlyph kullanan diğer içeriklerin metinle birlikte kullanılabilmesini ve biçimlendirilebilmesini mümkün kılar.
Genmoji tek başına kullanılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir ve çıkartma olarak gönderilebilir. Metinle birlikte satır içi olarak kullanılabilir ve satır yüksekliğine ve metin biçimlendirmesine saygı duyar. Apple’a göre, zengin metni destekleyebilen her yer, Genmoji’yi destekleyebilir. Genmoji, Unicode değildir ve kimlikler, telefon numaraları, e-posta adresleri gibi bazı veriler için uygun olmayabilir ve emoji kadar geniş bir destek almayabilir. Zengin metni desteklemeyen önceki iOS, iPadOS ve macOS sürümleri ile uygulamalar, Genmoji’yi metin açıklamasıyla belirtecektir.
Genmoji gibi Apple Intelligence özellikleri henüz iOS 18 geliştirici beta sürümünde değil, ancak Apple bilgisayarlarını bu yaz başlarında Apple Intelligence’ı test etmeye başlatmayı planlıyor. Genmoji ve Apple Intelligence bu sonbaharda halka açık olacak, ancak iPhone 15 Pro modelleri, M-serisi çipli iPad’ler ve Mac’lerde kullanılabilir olacaklar.