Baksidan av iPad Air M2

Apple is ‘thinking about’ changing the iPad’s most unique design characteristic – Macworld

Apple’ın Mayıs ayında gerçekleşen Let Loose etkinliğinde yeni iPad Pro ve iPad Air’ı tanıttığında en dikkat çekici değişiklik ön kamera için yeni konumdu. 10. nesil iPad’in izini takip eden Apple, nihayet kamerayı uzun “manzara” kenara taşıdı ve FaceTime aramaları daha doğal hale getirdi.

Ancak, kamera konumu iPad’ı bir manzara cihazı olarak tercih eden kullanıcılara yapılmış bariz bir jest olmasına rağmen, Apple cihazın arkasındaki Apple logosunun oryantasyonunu değiştirmedi; bu oryantasyon 2010 yılında orijinal iPad’in piyasaya sürülmesinden beri aynı kaldı. Ancak, Fransızca dilindeki Numerama sitesinden (MacRumors aracılığıyla) elde edilen yeni bir rapor, Apple’ın sonunda tamamen manzara odaklı olmaya hazır olduğunu iddia ediyor.

iPad Pro tasarım ekibinden bazı üyelerle yapılan bir röportajda Molly Anderson, cihazın arkasındaki Apple logosunu döndürme olasılığından bahsetti: “Bence bu değişebilir, taşa kazılmış olduğunu sanmıyorum. Bu konuda düşünüyoruz. iPad uzun süredir portre modunda kullanılan bir ürün olmasına rağmen, giderek daha fazla manzara modunda kullanıyoruz. Kesin bir şey söylemek mümkün değil.”

Fransızca’dan çevrildiği için Anderson’ın sözlerinin ne kadar keskin olduğu belirsiz olsa da, iPad tasarım ekibinin Apple logosunun oryantasyonunu, onu portre modda tutmaya karar vermeden önce düşündüğü açıktır. Magic Keyboard ile bağlandığında logo görünmez, çünkü aksesuarın kendi arkasında manzaraya yönlendirilmiş bir Apple logosu bulunmaktadır.

Ancak; en yeni iPad’lerinde manzara kameraya sahip olmasına rağmen, Apple logo için portre modunu koruması tuhaf. Belki yakında gelecek iPad mini yenilemesi sorunu çözebilir, ama şimdi bu konuda çok umutlu değiliz.

Daha fazla bilgi edinmek için iPad Pro ve iPad Air süper rehberlerimize göz atın.