Rückseite des Feingewebe-Case vor dem Waschgang

Apple kills off troubled FineWoven line, report claims – Macworld

Apple, çevresel nedenlerden dolayı sentetik bir deri malzemeden yapılan FineWoven aksesuarları, artık tamamen sona erdirildi. Bir rapora göre şirket, FineWoven’ı başka bir deri yerine geçecek bir malzeme ile değiştirmeyi düşünüyor ama umarım bu sefer daha az sorunlu bir malzeme olur.

Sosyal medya kullanıcısı Kosutami, geçmişte doğru bilgiler paylaşan bir teknoloji sızdırıcı, Pazar günü “FineWoven gitti… Dayanıklılığı kötüydü,” diyerek bu aksesuarların üretiminin durdurulduğunu açıkladı.

FineWoven gitti. Dayanıklılığı kötüydü. Tüm üretim hattı durduruldu ve kaldırıldı. Apple başka bir malzemeye geçecekti—Yine deri değil. Hepiniz deri cehenneminde görüşürüz. (Geridönüşüm Şirketi) Kosutami (@Kosutami_Ito) 21 Nisan 2024

Gerçekten de, Kosutami, Apple’ın FineWoven’ın dayanıklılığı ile yaşadığı zorlukları hafife alıyor. Premium aksesuarlar olarak pazarlanan ve fiyatlandırılan iPhone kılıfları, deriden çok daha kolay lekelenip çizildi; hatta açıldıktan hemen sonra günler veya saatler içinde. Hatta USB-C port deliği de kötü tasarlanmıştı, üçüncü parti kablolar için çok küçük ve bazı durumlarda hatalı yerleştirilmişti. Tüm bunlar biraz felaket gibiydi.

Bu yüzden Apple’ın 2024 iPhone yenilemesinden önce bu ürünleri durdurması hiç şaşırtıcı değil, olumsuz PR’ın ardından ya tamamen yeniden tasarlamak ya da onları yok etmek gerekiyordu. Soru şuydu, şirket ne yapacaktı? Tamamen deriye ve silikona geri dönerek tamamen teslim olabilir; yeni bir vegan deri alternatifi sunarak geri adım atabilir; veya hala deri aksesuarları satmamayı sürdürerek FineWoven’ı değiştirebilir.

Görünüşe göre Cupertino’nun seçtiği üçüncü yol bu–çünkü bahisler yüksek. Sadece umuyoruz ki Apple bu sefer doğru yapar.

Yazı yazıldığı sırada, FineWoven ürünlerine hala Apple’ın web sitesinden ve Apple mağazalarından alınabiliyor. Muhtemelen, üretimin durdurulmasının resmi olarak duyurulmayacağı tahmin ediliyor, ya iPhone 16 lansmanı ya da kalan ünitelerin çoğu satılana kadar, ki bu aynı zamana denk gelebilir. Üretim durmuş olsa bile, Apple’ın önümüzdeki birkaç ay boyunca iPhone 15 satışları süresince yeterli stoku olduğu varsayılıyor.