Apple needs its big AI moment at WWDC - Business Insider

Apple needs its big AI moment at WWDC – Business Insider

2023 Worldwide Developers Conference’da Apple CEO’su Tim Cook konuşurken, Apple’dan beklentiler yükseliyor. Diğer dev teknoloji şirketleri, son üç haftada yapmış oldukları etkileyici yapay zeka gösterileri ile dikkat çekiyor. Ancak Apple’ın büyük bir yapay zeka duyurusu yapmaması dikkat çekiyor. Analistlere göre, yatırımcıları memnun etmek için WWDC’de yapay zeka hakkında konuşmaları gerekiyor.

WWDC, en çok merak edilen etkinlik olmasının yanı sıra, çevrimiçi olarak 10 Haziran’da başlayacak ve 4 gün sürecek. Apple Park, Cupertino, California’da gerçekleşecek olan etkinlik, 2023 yılında Apple Vision Pro kulaklıklarının tanıtımı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Apple, daha önce Mayıs ayında ‘’Let Loose’’ etkinliğinde iPad Pro ve iPad Air’ın yenilenmiş versiyonlarını tanıtarak dikkatleri üzerine çekmişti, fakat yapay zeka planları hakkında herhangi bir bilgi vermemişti. Ancak, M4 çipi’nin açıklanması, Apple’ın AI için ‘’olağanüstü güçlü bir çip’’ olduğunu belirtmesi ile birlikte, WWDC’de bir duyuru gelebileceğine işaret edebilir. Apple CEO’su Tim Cook, 2 Mayıs tarihinde yapılan kazanç açıklamasında yapay zeka stratejisi hakkında belirsizliklerle doluydu. Açıklamalarda, “üretilen yapay zeka” için büyük fırsatlar olduğunu belirtmesine rağmen, yatırımcıların daha fazla ayrıntıya ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Apple’ın başka bir şirketle iş birliği yapması da bir seçenek olabilir. Gene Munster, Deepwater Asset Management ortak yöneticisi, Apple’ın diğer rakiplerine yetişmede geride olduğunu ve OpenAI ile bir işbirliği yaparak farkı kapatacağını öngörüyor. Bloomberg geçtiğimiz ay, iki firmanın, OpenAI’nın teknolojisini iPhone’lara taşıyabilecekleri bir işbirliği olasılığını değerlendirdiğini iddia etti. Munster ayrıca, Siri’ye büyük yenilikler gelmesini ve AI’nın gücüyle daha yardımcı ve konuşkan bir sesli asistan yaratılmasını beklediğini söylüyor.

Apple’ın belki de planlarını geç tanıtacak olması, analistlere göre yine de AI savaşında güçlü bir oyuncu olabilmesi için gerekli donanıma sahip olduğunu belirtiyor. Özellikle Apple’ın mevcut ürün yelpazesinin, kullanıcıların rakipler yerine Apple’ın sunumunu tercih etmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. Morningstar’dan Kerwin, ‘’Apple’ın temel avantajı, çok sayıda cihazın kuruluşuna ve sadık, bağlı kullanıcılara sahip olmasıdır. Herhangi bir yeni nesil AI duyurusunun, yayınlandığında güçlü bir kabul göreceğini bekleriz.‘’ şeklinde belirtiyor.

Apple’ın yatırımcıları ve hayran kitlesi, 2023 WWDC etkinliği ile büyük bir beklenti içinde. Umuyoruz ki, Apple’ın WWDC’de AI planları hakkında detaylı bilgiler paylaşacağını ve takipçilerini memnun edeceğini.