Apple releases revised iPadOS 17.5.1 build for 10th gen iPad - 9to5Mac

Apple releases revised iPadOS 17.5.1 build for 10th gen iPad – 9to5Mac

Apple, iOS 17.5.1 ve iPadOS 17.5.1’i yayınladıktan iki hafta sonra, belirli bir sorunu düzeltmek için kullanıcının fotoğraf kütüphanesinde silinen fotoğrafların tekrar görünmesine neden olan bir sorunu düzeltti. Apple Pazartesi günü iPadOS 17.5.1’in revize bir sürümünü 10. nesil iPad için piyasaya sürdü.

Yeni yapı için revize edilmiş iPadOS 17.5.1 yapısı iPad 10

Yeni yapı numarası 21F91, orijinal yapı numarası 21F90’a kıyasla. 9to5Mac’in bulgularına göre, yeni yapı sadece en yeni giriş seviyesi iPad için mevcut ve diğer hiçbir iPhone veya iPad modelleri için yayınlanmadı.

Apple, neden 10. nesil iPad için revize bir yapı yayınladığı konusunda herhangi bir ayrıntı vermese de, firmanın yalnızca bu modeli etkileyen bir hata bulmuş olabileceği muhtemeldir.

Apple’a göre, iOS 17.5.1 ve iPadOS 17.5.1, “veritabanı bozulması yaşayan fotoğrafların fotoğraf kütüphanesinde tekrar görünebileceği nadir bir sorunu düzeltiyor.” NAND depolama birimindeki dosyalar, bir silme komutu verdiğinizde gerçekten silinmez; bunun yerine, işgal ettikleri alan gelecekteki kullanım için işaretlenir. Gerçek veri üzerine yeni veri yazılana kadar veri gerçekte aynı kalır.

Yine de, bu durumun bir silinmiş fotoğrafın Fotoğraflar kütüphanesinde tekrar görünmesine yol açmaması gerekir. Bu durumda, Apple beklenildiği gibi bazı fotoğrafların tamamen silinmediği bir bozuk veritabanından kaynaklanan nadir bir sorunu işaret ediyor. Ancak, sorun yaygın değildi ve iOS 17.5.1’de ele alındı.

Cihazınızı en son iOS sürümüne güncellemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye giderek yapabilirsiniz.