Apple ups Discounts on iPhones in China - PYMNTS.com

Apple ups Discounts on iPhones in China – PYMNTS.com

Apple, Çin’deki iPhone üzerinde ağır indirim kampanyasına başlamış. Şirketin Tmall sitesinde seçili iPhone modellerinde 2,300 yuan (yaklaşık 320 dolar) indirimler var. Bu indirimler, Huawei gibi yerel teknoloji şirketlerinden artan rekabetle karşı karşıya kalan Apple’ın karşısına çıktı. Geçen ay, Huawei en son akıllı telefon modeli Pura 70’ini tanıttı.
Kampanya 28 Mayıs’a kadar devam edecek ve şubatta sunulan indirimden daha büyük. Rapor, önceki indirimlerin Apple’ın Çin’deki satışlarını artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Apple CEO’su Tim Cook, bu ayın başlarında yapılacak olan bir kazanç konferansında şirketin Çin’deki iPhone satışlarının geçen çeyrekte arttığını belirtti.
Cook, “Başka pazarlarda da iPhone’da büyüme gördük, bunlar arasında ana karalar Çin de bulunuyor” dedi, ancak Çin pazarındaki satışlar geçen yıla göre% 8 düştü. Analistlerin Çin hakkında yönelttikleri sorulara cevap olarak Cook, “Gördüğümüz şey Q1’den hızlanmaydı ve bunun sebebi iPhone’du. Diğer ürünler iyi gitmedi ve açıkça yapmamız gereken işler var. Sanırım bu, dünyanın en rekabetçi pazarı olmuştur ve şu ana kadar öyle görünmüştür.” dedi.
Son bir yıldır Huawei gibi rakipleriyle mücadele eden Apple, Çin’deki işini güçlendirmek için uğraşıyor. Ayrıca devlet kurumları ve devlete ait şirket çalışanlarının iPhone kullanımına yasak getirilmesi gibi zorluklarla da karşı karşıya kalıyor.
Öte yandan, PYMNTS’in Karen Webster, şirketin son kazanç raporundan kısa bir süre sonra Apple’ın durumunu inceledi. Wearables, Vision Pro ve connected car projesi gibi alanlarda şirketin karşılaştığı çeşitli engelleri belirtti. Webster, “Apple’ın kollukları arasında başka dönüştürücü bir ürün inovasyonu yoksa, Apple’ın büyümesi tamamen insanların bir sonraki iPhone neslini satın almasına, yükseltmesine ve kullanmasına bağlıdır. Son 17 yıldır satın aldıkları, genel hatlarıyla aynı form faktörü” dedi.