Apple Watch Helps Prove Owner That Her Luggage Was Stolen, Forcing Spirit Airlines To Reimburse The Passenger - Wccftech

Apple Watch Helps Prove Owner That Her Luggage Was Stolen, Forcing Spirit Airlines To Reimburse The Passenger – Wccftech

Arkadaşlar, AirTags sadece yolcuların kaybolan eşyalarını bulmalarına yardımcı olabilecek bir ürün değil. Bir kadının bileğindeki bir Apple Watch, Spirit Havayolları ile yaptığı bir seyahatte bavulunun çalındığını kanıtlamaya yardımcı oldu. Tabii ki, eşyanın doğru şekilde bulunması için o da Apple’a ait olmalı. Neyse ki yolcunun taşıdığı tam olarak buydu.

Spirit Havayolları, bavulun yolun dışında başka bir yere teslim edileceğini söylediğini bildirdi, pahalı eşyaların çalındığını kabul etmediklerini gösteren haberler vardı. Paola Garcia, Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı Terminal 4 içerisindeki Kiosk 4’te 2 saatlik bir bekleyiş ve Local10 News ve AppleInsider raporlarına göre kaybolan bir pembe sert kabuklu bavul olduğunu öğrendi. Birden fazla eşya olmasına rağmen, bir MacBook, iPad ve iki Apple Watch paketin bir parçasıydı. İlk başta Spirit Havayolları, eşyaların çalındığını kabul etmedi ve yolcu ile gerekli bilgileri aldıktan sonra bavulun Garcia’nın ev adresine teslim edileceğini söyledi.

Ertesi gün, Garcia, Apple Watch’undan kayıp eşyalarının konumunu belirten uyarılar almaya başladı, muhtemelen Find My ağı aracılığıyla. Ancak, sinyalin kaynağı havalimanı değildi, ona göre 15 dakika uzaklıkta tahmin edilen bir yerdi. Doğal olarak, Garcia’nın ilk içgüdüsü, Spirit Havayolları’nın bavulunu başka bir yere teslim ettiğine inandığı için tesise gitmek olmalıydı.

Alanı ziyaret ettiğinde, birçok bavulun yerlere saçılmış olduğunu fark etti, bu yüzden delil olarak videoları kaydetti ve 911’i aradı. Polis, Garcia’yı çalınan bavulunu takip ettiği için azarladı çünkü bu onu tehlikeli bir duruma itti, ancak daha sonra takviyeler geldi ve FLL içinde perakende mağazalar işleten bir şirket için çalışan Junior Bazile adlı bir adamın eşyaları çaldığını keşfettiler.

Güvenlik kamerası görüntüleri, Bazile’nin Garcia’nın bavulunu aradığını ve değerli eşyaları çıkardığını, bunların içinde MacBook’un da olduğunu gösterdi. Maalesef hırsızın gözaltına alınmadan önce çoğu eşyayı atmış olması, ancak Apple Watch’un konum hakkında ona uyardığı önce olmuştu. Spirit Havayolları şu açıklamayı yaptı ve Garcia’ya çalınan eşyaları için tazminat teklif etti, ancak şaşırtıcı bir şekilde, şirket olaydan herhangi bir sorumluluk almadı.

“Spirit çalışanının herhangi birinin bu olayla ilişkili olduğuna dair herhangi bir kanıtımız olmamasına rağmen, misafire nezaket olarak bir geri ödeme çeki verdik. Bu tür bir iddiayı ciddiye alıyoruz ve soruşturma yapıyoruz.”

Garcia, Bazile’nin birlikte çalışamayacağını kişisel olarak düşünüyor çünkü tüm bavulları çıkarmak ve pahalı eşyaları aramak için yeterli zaman alacaktı. Rapor, ek soruşturmanın yapılıp yapılmayacağını belirtmiyor, ancak en azından bileğinizdeki bir Apple Watch’un kayıp veya çalınan eşyaları bulmak için mükemmel bir araç olduğunu biliyoruz.