Apple Watch in Stolen Luggage Leads to Airport Worker's House, Police Say - The New York Times

Apple Watch in Stolen Luggage Leads to Airport Worker’s House, Police Say – The New York Times

Florida’daki bir kadının pembe sert kapaklı valizi, uçuşu iptal edildikten sonra bagaj taşıyıcı bandında görünmediğinde paniğe kapıldı. Sonra içine yerleştirdiği Apple Watch’un konum takip özelliğini kontrol etti. Broward County Sheriff’s Office’e göre, valiz, Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havaalanı’nın yaklaşık altı mil kuzeyinde bir adresten sinyal alıyordu. Kadın adrese gitti ve valizini veya evde kimseyi bulamasa da dışarıda dağılmış valizlerin fotoğraflarını ve videolarını çekti.

Bu olay, Mart ayında havaalanında çalışan ve adreste yaşayan bir adamın tutuklanmasına yol açan bir soruşturmayı başlattı. Adam, kadının valizinde karışma videosu olduğunu gösteren güvenlik kamerası videosunun ardından büyük hırsızlık suçlamasıyla suçlandı. Ofis, sığınma Apple Watch’u, iPad’i, MacBook’i, mücevherleri, giysileri ve tuvalet malzemeleri de dahil olmak üzere kadının eşyalarının 5.000 dolar değerinde çalındığını söyledi.

Paola Garcia adındaki kadın, mahkeme belgelerinde adı geçmese de, Spirit Airlines’ın 3 Mart’ta uçuşunu iptal etmesinin ardından adamın adresine gitme kararı hakkında bu hafta bir Florida televizyon istasyonu olan WPLG’ye konuştu. Garcia, bir üniversite öğrencisi olduğu için Cuma günü yorumlar için ulaşılamadı, ancak WPLG ile yaptığı röportajda Spirit’in valizini evine teslim edeceğini söylediğini belirtti. Adresi görünce, “Spirit nasıl valizimi oraya teslim edebilir?” diye düşündüğünü söyledi.

Evine gitmek suretiyle özellikle ihtiyacı olan MacBook’unu geri almayı umduğunu belirten Garcia, evin dışında diğer bagaj parçalarını görünce 911’i aradığını söyledi. Garcia, “Polisin bana söylediği ilk şey, ‘Burada ne işin var?’ gibiydi.” Dedi. “Bu senin için burada olmak çok tehlikeli.”

Broward County Sheriff’s Office, kadının valizinin kaybolduğu gün havaalanında çalışan ve adrese eşleşen Junior Geneus Bazile adında bir adam olduğunu belirten havaalanı çalışanlarına ait veritabanını aradı. Ardından Şerif Ofisi, Mr. Bazile’in çalıştığı Paradies Lagardère adlı işverenine ulaştı ve o günün güvenlik kamera görüntülerini aldı. Görüntüler, Mr. Bazile’in, kadının uçuşu iptal edilmeden önce Spirit Airlines ile kontrol ettiği pembe sert kapaklı bir valizle Paradies Lagardère depo odasına girdiğini gösteriyor.

Bu kanıtlara dayanarak, Şerif Ofisi, 29 yaşındaki Mr. Bazile’i beş yıla kadar hapis cezası olan hırsızlık suçuyla suçladı. Mr. Bazile henüz suçsuz olduğunu belirtti, mahkeme kayıtları gösteriyor. Avukatı Cuma günü yapılan taleplere hemen yanıt vermedi ve adı altında listelenen bir telefon numarasından ulaşılamadı.

Garcia, WPLG’e çalınan eşyalarının geri alınmadığını söyledi. Genellikle uçarken pembe valizini kabin bagajında tuttuğunu ancak Spirit’in onu kontrol etmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Spirit, hırsızlıkla ilgili havayolu çalışanının dahil olduğuna dair herhangi bir kanıt olmamasına rağmen, 20 Mayıs’ta konuk için bir “geri ödeme çeki” yayınladığını belirtti.