Apple's Push Into AI Allegedly Happened After Craig Federighi Tried Microsoft AI Coding Tool - MacRumors

Apple’s Push Into AI Allegedly Happened After Craig Federighi Tried Microsoft AI Coding Tool – MacRumors

Arkadaşlar, Apple’ın iOS 18’de yapay zeka konusuna neden bu kadar ağırlık verdiğini biliyor musunuz? The Wall Street Journal’a göre, yazılım başkanı Craig Federighi’nin GitHub Copilot ile yaşadığı deneyim bunun büyük etkenlerinden biri. Apple’ın yapay zeka hedeflerine dair yapılan bir raporda, WSJ Federighi’nin Microsoft’a ait GitHub tarafından sunulan Copilot kodlama aracını test ettikten sonra AI “mürit” haline geldiğini söylüyor. Copilot, OpenAI teknolojisini kullanan ve programcılara kod yazmaları, hata ayıklamaları ve farklı programlama dillerine çeviri yapmaları konusunda yardımcı olmak üzere oluşturulmuştu. 2022’nin Aralık ayında GitHub Copilot ile “kolay oynamaktan” sonra Federighi, generatif AI’ı takdir etmeye başladığını ve mühendislik çalışanlarına Apple’ın uygulamalarına ve özelliklerine AI özelliklerini nasıl entegre edebileceğini yaratmaları için görev verdiğini açıkladı. Daha önceki söylentiler, Apple’ın ‌iOS 18 ve gelecek yazılım güncellemeleriyle mümkün olduğunca çok uygulamaya AI entegre etmeyi amaçladığını öne sürmüştü.
Apple, iç generatif AI gelişiminde hızlandırdı, hatta bazı eski Apple Car çalışanlarını teknoloji üzerinde çalışmaya ikna etti, ancak aynı zamanda OpenAI ve Google gibi şirketlerle müzakereler yaptı ve hem iç AI modellerine hem de dış ortaklıklara güvenmesi bekleniyor.
‌iOS 18‌ ile gelecek özelliklere dair dolaşan söylentiler, Federighi’nin AI’yı iOS işletim sistemi içine birçok farklı şekilde entegre etmekte başarılı olduğunu gösteriyor. Apple’ın Mesajlar, Posta, Fotoğraflar ve diğer önemli uygulamalara AI özellikleri eklemeyi planladığını belirtiyor. Siri de generatif AI ile yeniden tasarlanacak, kişisel asistan daha akıllı ve yetenekli hale gelecek.
‌iOS 18‌ için söylentilere göre beklenen tüm yeni özelliklerle ilgili detayları bizim topladığımız sayfada bulabilirsiniz. Henüz göz atmadıysanız, bir bakmanızda fayda var.