Bakan Işıkhan'dan emekli aylığı ve bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama - BirGün

Bakan Işıkhan’dan emekli aylığı ve bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama – BirGün

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına yatırılacağını belirtti. Ayrıca belediyelerin SGK’ye olan borçlarının tahsilat sürecinin hızlandırıldığını aktardı. Uzaktan hasta değerlendirme sistemleri hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, devlet hastanelerince sunulan sağlık hizmetlerinin geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu.

Emeklilerin ilaç yazdırma sürecinde de yeni bir adım attıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, aile hekimlerine giderek kronik ilaçların hastaneye gitmeden temin edilebileceğini açıkladı. Çalışma Meclisi’nin sonuç bildirgesinin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Bakan Işıkhan, Türkiye’nin büyüme ve istihdam rakamlarına da dikkat çekti.

Emeklilerin ekonomik ve sosyal refahlarını artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Işıkhan, SGK’nın emeklilere yönelik hizmetleri sürdürdüğünü ifade etti. Emeklilere yönelik projelerde bankalarla ve özel şirketlerle iş birliği yapacaklarını belirten Bakan Işıkhan, emeklilere konaklamadan ulaşıma, gıdadan giyime, sağlıktan sosyal ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok alanda avantajlar sağlanacağını dile getirdi.

Son olarak Kamuda Tasarruf Tedbirleri Paketi hakkındaki soruya yanıt veren Bakan Işıkhan, tasarruf tedbirleri konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Emekliler için devrim niteliğinde adımlar attıklarını savunan Bakan Işıkhan, hizmetlerin sürekli geliştirilmesi ve emeklilerin ekonomik olarak güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Türkiye’nin son dönemde istihdam rakamlarında tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Bakan Işıkhan, emeklilerin sadece ekonomik değil sosyal olarak da daha iyi hale getirildiğini söyledi. Emeklilere yönelik ayrıcalık, öncelik ve indirim gibi uygulamaların yapılacağını belirten Bakan Işıkhan, yapılan hizmetlerin emeklilerin lehine olacağını dile getirdi. Bu bağlamda 3 bin TL’ye kadar olan kök aylığa sahip emeklilerin sayısını açıklayan Bakan Işıkhan, sosyal hayatlarını destekleyecek hizmetlere odaklanacaklarını belirtti.