BBC acquires new crime thriller The Turkish Detective - BBC.com

BBC, Yeni Suç Gerilim Dizisi “Türk Dedektifi”ni Satın Aldı -BBC

BBC, yeni bir Türkçe/İngilizce suç draması olan The Turkish Detective’i, BBC iPlayer ve TV kanalları için satın aldı. Sekiz bölümlük dizi, Barbara Nadel’in ödüllü ve çok satan İstanbul Polisiyesi serisinden uyarlanmıştır ve BBC, diziyi Paramount Global Content Distribution’dan satın almıştır.

Modern İstanbul’da geçen dizi, Haluk Bilginer (Baba), Ethan Kai (Killing Eve) ve Yasemin Kay Allen’ı (The Usual Suspects) başrollerde ağırlıyor ve Türk yapım şirketi Ay Yapım tarafından üretilmiş ve Paramount Global Content Distribution tarafından dağıtılmıştır.

Çok yönlü İstanbul şehrinde geçen The Turkish Detective, Dedektif Çetin İkmen (Bilginer), ortağı Dedektif Mehmet Süleyman (Kai) ve Dedektif Ayşe Farsakoğlu (Allen) ‘nun suçları çözerken başından geçen maceraları konu almaktadır. Her suç hikayesi, İstanbul’un çeşitli kültürü ve tarihi ile kökleşmiş ve modern Türkiye’nin hızlı dünyasında geçmektedir.

Yazar ve yürütücü yapımcı Ben Schiffer, şunları söylüyor: “Barbara Nadel’in romanını açtığım anda Dedektif İkmen’in eşsiz, sembolik karakterine aşık oldum. Karanlık ve zor bir dünyada umut ve mizahın ışığı olan bu karakterin ve dizimizin, duygusal yüklü bir gizem ve aile dramasının harmanı olan, BBC’de bir yuva bulduğu için çok mutluyum.”

BBC Program Satın Alma Başkanı Sue Deeks, şunları söylüyor: “The Turkish Detective sadece etkileyici, katmanlı bir suç draması sunmakla kalmıyor, aynı zamanda zengin ve çeşitli tarihi geçmişin kültürel etkilerini yansıtan canlı bir çağdaş şehir olan İstanbul’da geçiyor – gerçekten de ilginç bir kombinasyon.”

The Turkish Detective, Ben Schiffer (Skins) tarafından yazılmış ve yürütücü yapımcılığını üstlenmiştir ve aynı zamanda The Girl With The Dragon Tattoo filminin yönetmeni Niels Arden Oplev (The Girl With The Dragon Tattoo) tarafından yönetilmekte ve aynı zamanda yürütücü yapımcılığını üstlenmektedir. Dizinin diğer yürütücü yapımcıları arasında Kerem Çatay ve Claire Sowerby-Sheppard bulunmaktadır. The Turkish Detective bu yılın ilerleyen zamanlarında BBC iPlayer ve TV kanallarında yayımlanacaktır.