Bentley’s New Istanbul Editions Are Souvenirs You Can Drive

Bentley’nin Yeni İstanbul Sürümü! Hatıra Olarak Sürülebilen Özel Araçlar – CarScoops

Bentley, İstanbul’daki bayisi tarafından özel olarak sunulan üç özel model duyurdu. Bentley Mulliner İstanbul Siluet Koleksiyonu, tarihi İstanbul’un önemli noktalarını ve manzaralarını onurlandıran eşsiz bir özellikle birlikte geliyor. Koleksiyonda, V8 motorlu Azure trim ile sunulan Continental GT, Flying Spur ve Bentayga yer alıyor.

Tüm üç model, siyah safir renkte boyanmış olup, zengin krom işçiliğini vurgulayan Azure trim ile kontrast oluşturuyor. Continental GT ve Flying Spur, karbon fiber splitter ve yan etek uzantıları üzerinde Yunus sineği mavisi aksanlara sahipken, resmi fotoğraflardan en azından Bentayga SUV’de görülmeyen bir özellik olarak öne çıkıyor.

İç mekan özellikleri, başlık ve arka minderlerde İstanbul’un önemli simgeleri olan Kız Kulesi, Galata Kulesi ve Boğaziçi Köprüleri’ni tasvir eden özel Yunus Sineği mavi nakışı sayesinde daha ilginç bir hale geliyor. Ayrıca, İmparator Mavisi ve Beluga ciltler, Mavi Cami’nin desenli çinilerine bir gönderme yapmaktadır.

İç mekanın Mulliner dokunuşu ayrıca, gösterge panelinde “Galaksi” taşları ve “Piano İmparator Mavisi” ahşap vurguları ile bir metal plakayı da içeriyor. Son olarak, sahipler özel araçlarının benzersizliğini vurgulayan özel bir anahtar kutusu alacaklar.

Bentley’ye göre, dış ve iç mekanda kullanılan mavi ve turkuaz tonları, Boğaziçi’nin ilham kaynağı oldu. Bu bölgeyle ilgili biraz bilgisi olmayanlar için, bu popüler su yolunun Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağladığını ve Türkiye’nin batı kısmını anakaradan ayırdığını belirtmek gerekir.

Modellerin alt yapılarında bir değişiklik yapılmamış olup, Azure trimin konfor odaklı yapısını koruyorlar. İkiz turbolu 4,0 litrelik V8 motorun yakında elektriklendirileceğini de belirtmekte yarar var. Bentley Mulliner İstanbul Siluet Koleksiyonu bu ay tanıtılacak olup, henüz fiyatlandırma açıklanmadı. Şirket sınırlı miktarlığını ima etse de, yan kıvrımlardaki “bir-üçten” işareti toplam üretim miktarı yerine üç farklı model varyantını belirtiyor olabilir. Modeller, Maslak showroom ve Galaport’ta açılacak geçici bir mağazada sergilenecek.