Can You Use An Apple Watch Without An iPhone? - SlashGear

Can You Use An Apple Watch Without An iPhone? – SlashGear

Apple Watch’u kullanırken, iPhone’unuza bağlı olmadığında tüm fonksiyonlara sahip olamayabileceğinizi hemen söylemeliyiz. Ancak, yine de Apple Watch’a indirdiğiniz müzik, podcast’ler ve sesli kitapları oynatabileceksiniz, hatta iPhone’unuz olmasa bile. Seçtiğiniz not alma uygulamaları veya cihazın içindeki sesli not alma uygulamasını kullanarak düşüncelerinizi kaydedebileceksiniz. Ayrıca, en son antrenmanınız sırasında biriken önemli istatistikleri kaydedebilecek, ancak bunları paylaşamayacaksınız.

Biraz bilgi verelim – cihaz ayrıca, iPhone’dan yardım almadan hızı ve mesafeleri izlemenize yardımcı olabilecek yerleşik bir GPS’e sahiptir. Bununla birlikte, Apple Watch’unuzun hücresel ağınıza bağlanma yeteneği varsa, size erişebileceğiniz birkaç fonksiyon daha olacak, bu da telefon görüşmesi yapma ve mesaj alma gibi fonksiyonlar içeriyor. Hücresel ağ üzerinden, Apple Pay’i mağazalarda ödeme şekli olarak kabul eden yerlerde alışveriş yapmak için kullanabileceksiniz. Apple Watch’unuzu diğer insanları ve cihazları bulmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca, Apple hesabınız aracılığıyla senkronize ettiğiniz herhangi bir fotoğraf albümünü Apple Watch’ta görebileceksiniz ve çektiğiniz resimleri görüntüleyebileceksiniz.

Özetle, Apple Watch’unuz iPhone’unuza bağlı olmasa bile birçok işlevi kullanabilirsiniz. Özellikle müzik, podcast’ler ve sesli kitaplar gibi medya içeriği dinlemek, notlar almak veya yapacağınız çalışmanın istatistiklerini kaydetmek gibi temel işlevlerden yararlanabilirsiniz. Eğer hücresel ağınıza bağlanabilirseniz, telefon görüşmesi yapma, mesaj alma, Apple Pay ile alışveriş yapma gibi ilave fonksiyonlara da erişebilirsiniz. Bu sayede, Apple Watch’unuzu daha verimli bir şekilde kullanabilir ve günlük aktivitelerinizi daha kolay takip edebilirsiniz. Artık iPhone’unuza bağlı olmadığınızda bile, Apple Watch’unuz size birçok işlev sunmaya devam edecek.