Clever carpenter reportedly uses Apple AirTag to help police crack massive theft case – Fox Business

Merhaba dostum! FOX Business’dan Madison Alworth, Garden City, New York’ta bulgularını “Varney & Co.” programında paylaştı. Maryland polisi yakın zamanda hırsızlığa karışmış yaklaşık 15.000 inşaat aletini buldu ve bu büyük hırsızlık olayından dolayı hızlı düşünen bir marangoz adalet arayışına girdi.

Howard County Polis Departmanı, 23 Mayıs’ta bu operasyonu duyurarak “bölgedeki son yılların en büyük ve geniş hırsızlık olaylarından biri” olduğunu belirtti. Yetkililer, son zamanlarda bir depoda bulunan 15.000 aletin değerinin 3 ila 5 milyon dolar olduğunu açıkladı. Washington Post’a göre, Virginia’daki bir marangoz polise yardım etmesiyle olayın çözülmesinde büyük rol oynamış.

İsmini vermeyen bu marangoz, iki kez kamyonetlerine hırsızlık yapıldıktan sonra karışan şüphelileri yakalamaya kararlıydı. Onun büyük aletlerine birçok AirTags gizledi ve hırsızlar geri döndüğünde onları takip etmek için bekledi ve 22 Ocak’ta geri döndüler.

Marangozun çalıştığı iş sahibi, Post’a göre yaklaşık 14 işçi çalıştırıyor ve şüphelileri bir depoya kadar takip etti ve yetkililere haber verdi. Hırsızlıklar sonucu yaklaşık 50 alet kaybeden marangoz sadece birkaçını geri aldı.

Polis, bir basın açıklamasında izleme cihazının kullanıldığını doğruladı. Polis, “Ocak ayının sonlarında çalınan bir aletin izleme cihazı dedektifleri Elkridge’deki bir depoya yönlendirdi. Dedektifler, Maryland, Virginia ve Pennsylvania’da çoğunlukla Howard County’deki depolarda saklanan çalınmış aletlerin çalındığına inanıyorlar ve aletleri farklı yerlerde ve farklı yöntemlerle sattıklarını düşünüyorlar.”

Şimdiye kadar hiçbir şüpheli suçlanmadı. Polis, hırsızlık olayının yaklaşık 80 mağduru olduğunu belirtti ve yetkilileri çalınan eşyalarını geri almak için polise başvurmaları konusunda uyardı.

Howard County Polis Şefi Gregory Der, memurlarına olayda çalıştıkları için teşekkür etti ve “Bu dava net bir mesaj gönderiyor: Howard County’de suç şebekelerine tahammül etmeyeceğiz” dedi. Howard County Yürütme Başkanı Calvin Ball da yetkililerin olaya müdahalesini överek, “Bu dava, polis departmanımızın araştırmalarındaki kararlılığını ve adalet takibini gösteriyor” dedi.

FOX Business, Howard County Polis Departmanı’na ek bilgiler için başvuruda bulundu. Eğer sende aletlerini geri almak istiyorsan hemen polisle iletişime geçmelisin!