Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de - NTV

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de – NTV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu atama kararları çerçevesinde, Kanada nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Can Dizdar atanmıştır. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığına Adil Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişliğe Müfettiş Sıdık Akkılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişliğine Tuğba Yiğit ve Hüseyin Kasay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman atanmıştır.

Ayrıca, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve aynı bakanlığın Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün görevlerinden alınmıştır. Toplamda 25 üst kademe kamu yöneticisi atanırken, çeşitli kurumların yönetim kurumları üyeliklerine 18 kişi atandı. Bu atamaların ülke yönetimi ve kamu hizmetlerinde görev alacak isimlere yapıldığını belirtmek gerekir.

Yeni atanan büyükelçi ve kamu yöneticilerinin görevlerini layıkıyla yerine getirecekleri ve Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde başarılı bir şekilde temsil edecekleri düşünülmektedir. Bu atamaların, ülke içinde ve dışında gerçekleştirilen çalışmaları koordine etmek, Türkiye’nin çıkarlarını korumak ve geliştirmek adına önemli olduğu vurgulanmaktadır.

Ülkemizin uluslararası ilişkilerinde etkili ve başarılı olabilmesi için büyükelçilik görevlerinin titizlikle yürütülmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, Ticaret Bakanlığı gibi ekonomik alanlarda faaliyet gösteren bakanlıklarda da strateji geliştirme başkanlıklarına yapılan atamaların ekonomik kalkınma ve ticaret alanındaki politikaların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacağı düşünülmektedir.

Kamunun çeşitli alanlarında görev alacak olan yeni atanan kamu yöneticilerinden beklentiler büyüktür. Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, halkın hak ve hukukunun korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması gibi alanlarda atanan yöneticilerin sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri beklenmektedir.

Bu atamaların ülkemizin güçlenmesi, kalkınması ve uluslararası alanda daha etkin bir şekilde temsil edilmesi için önemli bir adım olduğunu unutmamak gerekmektedir. Yeni görevlerine başlayacak olan atanan kamu yöneticilerine başarılar diler, ülke ve halkımız adına hayırlı olmasını temenni ederiz. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere atama sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.