Denver Calling: Turkish Airlines Launches Flights from Istanbul - AviationSource News

Denver Çağrısı: Türk Hava Yolları İstanbul’dan Uçuşlara Başlıyor – Havacılık Kaynağı Haberleri

Türk Hava Yolları bu hafta resmi olarak İstanbul ve Denver arasındaki uçuşları başlattı. Bu hava yolu dev hub’ından hizmet vereceği Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 14. destinasyon olacak. Gelelim detaylara…

Türk Hava Yolları’nın Yeni İstanbul-Denver Uçuşları…

Türk Hava Yolları İstanbul (IST) ve Denver (DEN) arasındaki uçuşları geçtiğimiz günlerde, 11 Haziran’da başlattı. Uçuşların haftada üç kez gerçekleşeceği biliniyor ve 9 Temmuz’dan itibaren haftada dört kez olacak. Yeni uçuşlar için aşağıda belirtilen program bulunmaktadır:

TK201 – İST K 13:55 /DEN İ 17:40
TK202 – DEN K 19:35/ İ 16:25+1

Boeing 787-9 Dreamliner’ın kullanılmasını kutlamak için, Türk Hava Yolları 11 Haziran ve 20 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında seyahat edecekler için özel bir ücret olan 787 ABD doları uygulamaktadır. Şirket, yeni İstanbul-Denver uçuşlarının şunları yapacağını belirtti: “Bu, yılda binlerce yolcu İstanbul-Denver rotasında taşıyarak iki ülke arasındaki turizm ve ticaret hacmini artıracaktır.” Türk Hava Yolları’nın Denver dahil olmak üzere ABD’deki aşağıdaki destinasyonlara da uçuşları bulunmaktadır: Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Newark, New York JFK, San Francisco, Seattle, Washington D.C.

İstanbul ve Denver arasındaki bu yeni uçuşlar, hava yolunun işlettiği karmaşık destinasyonlar arasına ekleniyor. Türkiye ve ABD arasındaki Güçlü İlişkiler… Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Yürütme Kurulu Prof. Ahmet Bolat, yeni uçuşları kutladı: “Genişleyen uçuş ağımıza yeni bir rota eklemekten mutluluk duyuyoruz.” “Amerika’ya olan uçuşlarımıza 26 Ağustos 1988’de, Brüksel üzerinden New York uçuşlarıyla başlamış ve 6 yıl sonra, 16 Temmuz 1994’te, doğrudan New York uçuşlarına başlamıştık.” “Bugün Denver dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde 14 destinasyona doğrudan uçmanın gururunu yaşıyoruz.” “Bu yeni rota, yolcularımıza İstanbul ve ülkemizin tarihî ve kültürel zenginliğini keşfetme fırsatı sunacaktır.”

Türk Hava Yolları’nın ABD ile olan ilişkisinin oldukça önemli olduğu açıktır. Mega hub’ından hizmet verilen 14 destinasyon, bölgenin ne kadar önemli bir pazar olduğunu göstermektedir. Havayolunun genel olarak yaşanan büyümenin bir yansımasıdır. Nisan ayında, CDB Havacılık ile bir Airbus A330-200 ve altı yeni Boeing 737 MAX 8 siparişi için anlaşma imzaladılar. Mayıs ayında 7.2 milyon yolcu ile güçlü yolcu rakamlarına sahip olduklarında, bu nedenle gelir açısından küresel varlıklarını genişletiyorlar. Bu yakın zamanda KM Malta Havayolları ile imzaladıkları ortak kod paylaşım anlaşması aracılığıyla görülmüştür. Bu nedenle, havayolunun fırsatları değerlendirmek istediği birçok fırsat olmuştur. Genel olarak… İstanbul ve Denver arasındaki yeni uçuşlar, genişleme planlarındaki bir adımı daha işaret ediyor. 2023’te yolcu sayısını %10.1 artırırken, yeni uçak siparişleriyle genişleyen taşıyıcı hızla yükselişini sürdürüyor. İlerisi için, gözlerini genişleme için diğer planlarına çevirecekler. Şu an için açık olan şey, tedarik zinciri sorunlarına rağmen büyüme planlarından vazgeçmedikleri. Bu, onların on yılın sonuna kadar destinasyon sayısındaki hedeflerine ulaşabilmek için mümkün olduğunca adaptasyon arzulayan bir operatör oldukları anlamına gelir. Türk Hava Yolları’nın İstanbul’da bulunan operasyonları ve hub’ını kullanarak gelecekleri oldukça parlak.