Longest-ever flight from DIA takes off Tuesday for Istanbul - The Denver Post

Denver Uluslararası Havalimanı’ndan En Uzun Uçuş Salı Günü Kalkış Yapıyor – The Denver Post

Denver Uluslararası Havaalanı, tarihinin en uzun uçuşunu gerçekleştirecek. Denver’dan İstanbul’a direkt bir uçuş olan bu yeni Turkish Airlines seferi, Colorado gezginlerini 6.130 mil uzağa İstanbul’a götürecek. Havaalanı yetkilileri Nisan ayında açıkladıklarında, bu uçuş DIA tarihindeki en uzun uçuş olacak. Uçuş yaklaşık 13 saat sürecek ve Denver ile Tokyo arasındaki 5.788 millik doğrudan uçuştan bir saat daha uzun olacak.

Havaalanı yetkililerine göre, bu yeni ortaklık Colorado için yılda 54 milyon dolarlık bir ekonomik etki ve yaklaşık 350 yeni iş yaratması bekleniyor. İlk uçuşun planlanan kalkış saati Türk Hava Yolları’nın rezervasyon sitesine göre Salı akşamı saat 18.05’te olacak. Direkt Denver-İstanbul uçuşları, Turkish Airlines’a özgü bir hizmet olup, haftanın her Salı, Perşembe ve Cuma günleri DIA’dan kalkacak. 9 Temmuz’da rotaya Pazar günleri kalkacak olan dördüncü haftalık uçuş katılacak.

Türk Hava Yolları, Denver Havaalanı’nda faaliyet gösteren 26. havayolu şirketi ve Denver, Türkiye’ye doğrudan uçuşlar sunan 14. ABD şehri olacak. DIA, 53 mil karelik bir alanı kaplayarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük havaalanıdır. Aynı zamanda dünyanın en yoğun havaalanları arasında yer almaktadır – 2019’da 69 milyon olan, rekor düzeyde 77 milyon yolcu DIA’dan geçti.

Havaalanı, çoğunlukla iç hatlara olmak üzere 217 destinasyona uçuşlar sunmaktadır. Son yıllarda uluslararası hava seyahati istikrarlı bir şekilde büyümüş olup, 2023 yılında 4 milyonun üzerinde yolcu ile 2022’ye göre%21 artış göstermiştir. DIA şu anda 17 ülkede 31 havaalanına doğrudan uluslararası uçuşlar sunmaktadır.

Geçen yıl, havaalanı yetkilileri Aer Lingus ile Dublin, İrlanda’ya yeni doğrudan uçuşlar başlatacaklarını açıkladı. Colorado gezginleri ayrıca Londra, Paris, Zürih, Reykjavik, İzlanda, Münih, Frankfurt, Tokyo ve on iki şehre doğrudan uçuşlarla Meksika ve Orta Amerika’ya ulaşabilirler. Colorado haberlerinden daha fazlasını almak için Mile High Roundup e-posta bültenimize kaydolun.