Longest-ever flight from DIA takes off Tuesday for Istanbul - The Denver Post

DIA’dan İstanbul’a, Tarih Yazan En Uzun Uçuş Salı Günü Başlıyor – The Denver Post

Denver Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul’a gerçekleşecek en uzun uçuş – Denver’dan İstanbul’a doğrudan yapılacak uçuş – Salı akşamı ilk kez gerçekleşecek. Nisan ayında havalimanı yetkililerinin açıkladığı üzere, yeni Turkish Airlines uçuşu Colorado’daki yolcuları 6.130 mil mesafeyi katederek İstanbul’a götürecek ve DIA tarihinde en uzun uçuş olacak. Uçuş yaklaşık 13 saat sürecek ve Denver ile Tokyo arasındaki 5.788 mil doğrudan uçuştan daha uzun olacak.

Havalimanı yetkililerinin açıklamasına göre, bu yeni ortaklık Colorado için yılda 54 milyon dolarlık ekonomik etki ve yaklaşık 350 yeni iş oluşturması beklenmektedir. İlk uçuşun Turkish Airlines’in rezervasyon sitesine göre Salı akşamı saat 18:05’te Denver’dan kalkması planlanmıştır. Turkish Airlines’in rezervasyon kayıtlarına göre, Denver ile İstanbul arasındaki doğrudan uçuşlar sadece Turkish Airlines’e özgü bir hizmet olup, DIA’dan her Salı, Perşembe ve Cuma günü kalkacak. 9 Temmuz’da Pazar günleri yapılan dördüncü haftalık uçuş da rotaya katılacak. Turkish Airlines, Denver Havalimanı’nda faaliyet gösteren 26. havayolu ve Denver, Türkiye’ye direkt uçuş sağlayan 14. ABD şehri olacak.

DIA, 53 mil karelik arazi alanıyla Birleşik Devletler’deki en büyük havalimanıdır. Ayrıca dünyanın en yoğun havalimanları arasında da yer alır – 2023 yılında DIA’dan geçen yolcu sayısı 2019 yılındaki 69 milyondan 77 milyona çıkmıştır. Havalimanı, çoğunlukla iç hatlara olmak üzere 217 destinasyona uçuşlar sunmaktadır. Son yıllarda uluslararası hava yolculuğu istikrarlı bir şekilde artmış olup, 2023 yılında 4 milyonun üzerinde yolcu bu şekilde seyahat etmiştir – bu, 2022’ye kıyasla %21’lik bir artıştır.

DIA şu anda 17 ülkedeki 31 havalimanına doğrudan uluslararası uçuşlar sunmaktadır. Geçen yıl, havalimanı yetkilileri Aer Lingus ile Dublin’e yapılacak doğrudan uçuşları 17 Mayıs tarihinden itibaren duyurmuştu. Colorado’daki yolcular ayrıca Londra, Paris, Zürih, İzlanda Reykjavik, Münih, Frankfurt, Tokyo ve Meksika ve Orta Amerika’daki bir düzine şehre doğrudan uçuşlarla ulaşabilmektedir. Mile High Roundup e-posta bültenimize kaydolarak daha fazla Colorado haberi alabilirsiniz.