Dünyanın En İyi ve En Kötü Havalimanları Açıklandı! (2023)

Dünyanın En İyi ve En Kötü Havalimanları Açıklandı! (2023)

2023 yılında AirHelp tarafından yayınlanan dünya genelindeki en iyi ve en kötü havalimanlar listesine göre, Umman’ın Muskat Uluslararası Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı olarak seçilmiştir. Türkiye’nin en iyi havalimanı ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı olmuştur. 4 binden fazla havalimanı analiz ederek bu liste oluşturan AirHelp, yolcuların müşteri hizmetleri talebinden biletlere erişim olanaklarına kadar pek çok dalda havalimanlarını sıralamıştır. Listede 15.800 yolcunun anket yanıtlarının kullanıldığı belirtilirken İstanbul Havalimanı 176. sırada, Sabiha Gökçen Havalimanı ise 184. sırada yer alırken, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Adana Şakirpaşa Havalimanı Türkiye’nin en iyi üç havalimanı olarak seçilmiştir.

Dünya genelindeki en iyi havalimanları listesinde Umman’ın Muskat Uluslararası Havalimanı, Brezilya’nın Recife/Guararapes–Gilberto Freyre Uluslararası Havalimanı ve Güney Afrika’nın Cape Town Uluslararası Havalimanı ilk üç sırada yer alırken, Türkiye’nin gözde havalimanlarından İstanbul Havalimanı ise 176. sırada, Sabiha Gökçen Havalimanı ise 184. sırada bulunmaktadır. Listede ayrıca Türkiye’nin en iyi havalimanları olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Adana Şakirpaşa Havalimanı belirlenmiştir.

Uçak kazalarının gizemleri hakkında birçok bilgiye ulaşabileceğiniz bir yazı ile, en iyi ve en kötü havalimanları listesi sunulmuştur. Ulaşımın en çok tercih edilen şekli olan uçak yolculukları için en uygun fiyatlı bilet nasıl alınır konusunda bilgilerde yer alırken, AirHelp tarafından yapılan analize göre dünya genelindeki en iyi ve en kötü havalimanlar da sıralanmıştır. Bu listede Türkiye’nin en iyi havalimanı olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı, en kötü havalimanları arasında ise İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın bulunduğu bilgisi paylaşılmıştır. En kötü havalimanı listesinde Türkiye’den herhangi bir havalimanının yer almaması okuyucuların dikkatini çekebilir. Bu listeler ışığında, uçak seyahatleri için tercih edilecek havalimanlar konusunda bilgi sahibi olabilir ve seyahat planlarınıza daha bilinçli bir şekilde karar verebilirsiniz.