En İyi Batarya Performansına Sahip Akıllı Telefonlar (Video)

En İyi Batarya Performansına Sahip Akıllı Telefonlar (Video)

En iyi batarya performansı sunan telefonlar, kullanıcıların şarj konusunda endişe yaşamadan cihazlarını uzun süre boyunca kullanabilmelerini sağlar. Dolayısıyla, bir telefonun pil performansı, telefonun kullanım süresi boyunca ne kadar sık şarj edilmesi gerektiği konusunda oldukça önemlidir.

Akıllı telefon almak isteyen kullanıcılar, kamera kalitesi kadar uzun pil ömrüne sahip telefonları araştırıyor. Bu nedenle, en iyi bataryalı akıllı telefon modellerinin neler olduğunu merak ediyorlar. Türkiye’de en iyi bataryalı telefonlar arasında yer alan modeller şunlardır: iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Poco X5 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro 5G, Samsung Galaxy M54, Samsung Galaxy M14, OMIX X700 ve Huawei Nova Y70.

Dünya genelinde ise en uzun pil ömrü sunan cihazlar ise şunlardır: Honor Magic5 Lite 5G, Honor X7a, Oppo Reno6 5G, Realme GT Neo 2 5G, Honor X9a, Samsung Galaxy S23 Ultra, Oppo Reno8 5G, Asus ROG Phone 6, Oppo Reno8 Lite 5G ve Oppo A77 5G. Bu cihazlar arasında en yüksek puanı 152 ile Honor Magic5 Lite 5G almıştır.

Bu cihazların teknik özelliklerine bir göz atacak olursak; Honor Magic5 Lite 5G modelinde 6.67 inç ekrana, Snapdragon 695 5G işlemciye, 6GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip olan bir cihazdır. Honor X7a modeli ise 6.75 inç ekran, Mediatek Helio G37 işlemci, 6GB RAM ve 128GB depolama özelliklerine sahiptir. Bu özellikleri itibarıyla en iyi batarya performansı gösteren cihazlar arasında yer alırlar.

En iyi batarya performansı sunan telefonlar arasında yer alan modeller, DxOMark puanlarına göre sıralandığında, teknik özellikleri ve batarya kapasiteleri detaylı bir şekilde incelendiğinde, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun cihazı seçmelerine yardımcı olacaktır. Bu listenin incelenmesiyle, uzun pil ömrüne sahip bir akıllı telefon almak isteyen kullanıcılar, tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilirler.