Federal yargıç, Sonosun Googlea karşı kazandığı 32,5 milyon dolarlık kazancı iptal etti – Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Kaliforniyalı bir yargıç, Sonos’un iki patentinin uygulanamaz ve geçersiz sayılmasının ardından, Sonos’un Google’a karşı kazandığı 32,5 milyon dolarlık kararı iptal etti. Bunun sonucunda Google, Sonos’un açtığı dava nedeniyle kaldırdığı yazılım özelliklerini yeniden sunmaya başladı.

ABD Bölge Yargıcı William Alsup, 6 Ekim tarihli kararında, Sonos’un, çok odalı ses teknolojisine yönelik patent başvurularını, daha eski göstermek amacıyla yanlışlıkla 2006 tarihli bir başvuruya bağladığını ve icatlarının ilk kez Google’ın ürünlerinden önce geldiğini iddia ettiğini söyledi. tarafından rapor edildi Reuters.

“Sonos, dava konusu patentlerin öncelik talep ettiği geçici başvuruyu 2006 yılında yaptı ancak 2019 yılına kadar bu patentler için başvuruda bulunmadı ve ileri sürülen iddiaları incelemeye sunmadı.” karar okur. “Bu patentler 2019 ve 2023’de yayınlandığında, endüstri zaten ilerlemiş ve talep edilen buluşu uygulamaya koymuştu. Aslında, 2014 yılında, Sonos’un başvuruları yapmasından ve iddiaları sunmasından beş yıl önce, hak ihlaliyle suçlanan Google LLC, iddia edilen buluşun ne olacağını uygulayacak bir ürün için Sonos ile bir plan paylaştı.

Kararda, iki şirketin potansiyel bir işbirliği araştırdığı ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmediği belirtiliyor. Alsup, Google’ın 2015 yılında çok odalı ses teknolojisine sahip kendi ürünlerini tanıtmaya başladığını ve Sonos’un buluşla ilgili iddiaları takip etmek için 2019’a kadar beklediğini belirtti.

Alsup, “Bu, endüstriyi yeni bir şeye yönlendiren bir mucidin durumu değildi” diye yazdı. “Bu, endüstrinin yeni bir şeyle öncülük ettiği ve ancak o zaman bir mucidin ahşap işçiliğinden çıkıp bu fikri ilk kendisinin bulduğunu söylediği ve eski bir uygulamadan rakibin ürünleri hakkında yeni iddialar ortaya çıkardığı bir durumdu. ”

Sonos, kararı “hem gerçekler hem de hukuk açısından yanlış” ve “geçici bir gerileme” olarak nitelendirdi.

Şirketin bir sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “Yargıç Alsup’un jüri kararını geçersiz kılan kararı hem gerçekler hem de hukuk açısından yanlıştır ve Sonos itiraz edecek” dedi. “Aynı şey davamızı daraltan daha önceki kararlar için de geçerli. Talihsiz bir sonuç olmasına rağmen, Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun diğer beş patentle ilgili olarak halihazırda karar vermiş olması nedeniyle bu, Google’ın patent portföyümüzü seri olarak ihlal ettiği gerçeğini değiştirmez. Sonuçta bunun, Sonos’un patentli buluşlarının kötüye kullanılması konusunda Google’ı mali açıdan sorumlu tutma çabalarımızda geçici bir gerileme olmasını bekliyoruz.”

Google’a gelince, teknoloji devi, Sonos’un davası nedeniyle kaldırdığı yazılım özelliklerini geri getireceğini açıkladı.

Şirket, “Yakın zamanda Nest hoparlörler, ekranlar ve Chromecast için hoparlör gruplarında, belirli cihazların Google Home uygulamasında aynı anda yalnızca bir hoparlör grubuna ait olabileceği bir değişiklik yaptık” diye yazdı. Blog yazısı. “Federal bir yargıç şunu tespit etti: Sonos’un cihazlarımızı ihlal etmekle suçladığı iki patent geçersiz. Bu yasal kararın ışığında, bu değişikliği geri alacağımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Şirket, cihazların birden fazla hoparlör grubuna ait olabileceğini ve kullanıcıların artık ek gruplara cihaz eklemeye çalışırken hatayla karşılaşmayacağını söylüyor. Google bu güncellemeyi şimdi kullanıma sunuyor ve önümüzdeki iki gün içinde cihazlarında ve Android’deki Home Uygulamasında yayınlanmasını bekliyor. Google, değişikliğin yakında iOS’taki Home Uygulamasına da geleceğini söylüyor.

İki şirket arasındaki hukuki anlaşmazlık 2023 yılında Sonos’un Google’a dava açtı ve teknoloji devini hoparlör patentlerini ihlal etmekle suçladı. Bu yılın başlarında Kaliforniya federal jürisi, Google’ın Sonos’un elinde bulunan bir patenti ihlal ettiğine karar verdi ve teknoloji devine 32,5 milyon dolar para cezası ödemesini emretti.

genel-24