Fenerbahçe, Anthony Martial ile Ön Sözleşme İmzalamak İstiyor – Sports Mole

Fenerbahçe, Manchester United’ın hücum oyuncusu Anthony Martial ve temsilcileriyle, gelecek ay için bir ön sözleşme konusunu görüşmek üzere plan yapıyor. 28 yaşındaki Martial’ın mevcut sözleşmesi Haziran ayında sona ereceğinden, kulübün bir yıllık opsiyonu beklenmiyor. Bu nedenle Martial’ın sezon sonunda serbest transfer olması bekleniyor ve birkaç kulübün hizmetleriyle ilgilendiği iddia edildi.

Fenerbahçe, Martial’ın imzası için favori olarak görülse de, Türk devinin yakın gelecekte forvetle görüşmeyi planladığı belirtiliyor. Rapora göre, kulüp Martial’ın maaş taleplerini öğrenmek istiyor ve taraflar anlaşırsa ocak ayında ön sözleşme imzalanabilir.
Bu sezon 19 maçta oynayan eski Monaco oyuncusu, ancak iki kez gol atabildi. Martial’ın bu sezon Premier Lig’de sadece bir golü bulunuyor ve 13 maçta forma giyerken EFL Kupası’nda ise Crystal Palace’a karşı gol buldu. Fransız oyuncu, merkez forvet pozisyonunda Rasmus Hojlund’dan sonra ikinci tercih olsa da bu sezon fırsat bulduğunda etkili olamadı. Martial, 2015’ten beri 20 kez İngiliz şampiyonlarının formasını giydi ve bu süreçte 317 maçta 90 gol atıp 55 asist yaptı.
Martial, Premier Lig’deki son Bournemouth maçında ilk 11’de başladı, ancak geçen hafta sonu Liverpool maçında hastalığı nedeniyle forma giyemedi.

Martial, muhtemelen Cumartesi günü West Ham United’a karşı kadroda olacak, ancak Hojlund’un bu sezon henüz ligde gol atamamış olmasına rağmen muhtemelen ilk 11’de düşünülmeyecek. Kırmızı Şeytanlar, Ocak ayında yeni bir forvet almak istemektedir ve Mauro Icardi’nin potansiyel kiralık seçeneği olarak öne çıktığı bildirilmektedir. Orta sahaya da muhtemelen yeni bir oyuncu gelebilir, çünkü Donny van de Beek’in Eintracht Frankfurt’a kiralık bir transfer yapması beklenirken, Casemiro’nun Suudi Arabistan’dan yüksek bir teklif aldığı söyleniyor. Ayrıca, Jadon Sancho, kulüp baş antrenörü Erik ten Hag ile arasındaki anlaşmazlık sonucu ilk takım kadrosundan çıkarıldığı için önümüzdeki ay eski Trafford’dan ayrılacak.