Galatasaray Honors Coach Okan Buruk with Salary Boost - BNN Breaking

Galatasaray, Antrenör Okan Buruk’u Yükseltilmiş Maaşla Onurlandırıyor – BNN Haberleri

Galatasaray, baş antrenörü Okan Buruk’un maaşını artırarak takıma olan katkılarını takdir etti. Buruk, son 1.5 yıldır takımın başındaydı ve bu karar, takımın futbol dünyasında önde gelen bir konumda olmasını sağlayan ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde istenen bir yer elde etmesini takip ediyor.

Takdire Şayan Bir Ödül
Buruk, 2022-23 sezonunun başında sarı-kırmızılı takımın liderliğini üstlendi ve finansal konuları tartışmadan 1+1 yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk maaşı 17 milyon Türk Lirası idi ve takımın şampiyonluk zaferi sonrasında 20 milyon Liraya yükseltildi. Bu son maaş artışı ise %50’lik bir artışı simgeliyor ve garanti maaşını etkileyici bir şekilde 30 milyon Türk Lirasına çıkarıyor.

Şampiyonluk Zaferini Güvence Altına Almak
Bu maaş artışı, sadece Buruk’un liderliğini değil aynı zamanda Galatasaray’ın başarısını da kutluyor. İstanbul kulübü son olarak Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek 23. Türk Süper Lig şampiyonluğunu elde etti. Bu zafer, futbol yıldızı Mauro Icardi’nin Buruk’u omuzlarında taşımasıyla kutlandı ve bu, takım ile antrenörü arasındaki güçlü bağın bir kanıtı.

Gelecek Yol
Sabah Gazetesi’nin bir raporuna göre, yönetimin Buruk’u ödüllendirmeye karar vermesinin altında yatan neden, Buruk’un son 1.5 yılda Galatasaray’ı zirvede tutma yeteneği ve takımı Şampiyonlar Ligi’nde futbol devleriyle rekabet etme konusundaki yetkinliğini tanımaktır. Bu maaş artışı, geçmiş başarıların yanı sıra Buruk’un takımla geleceği konusundaki güven oylamasıdır.