Global Changemakers, Türkiye deprem yardımı için bağış topluyor – Nebraska Today

University Honors Program Global Changemakers Track öğrencileri, 6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’yi vuran ölümcül depremlerin mağdurlarına yardım sağlamak amacıyla University of Nebraska–Lincoln Türk Öğrenci Derneği ile sanal bir bağış kampanyasında işbirliği yapmıştır.

6-19 Mayıs tarihleri arasında devam eden bağış kampanyası, TSA’nın sosyal medya aracılığıyla yürüttüğü çabalar hakkında farkındalık oluşturmaktadır. Global Changemakers ayrıca, Türk akademisyen ve öğretim görevlilerinin durumu ve süregelen ihtiyacı açıkladığı bir video da oluşturmuştur.

7,8 büyüklüğündeki deprem Güney ve Orta Türkiye ile Kuzey ve Batı Suriye’yi vurarak geniş çapta yıkıma ve 59.000’den fazla ölüme neden olmuştur. Bu felaket, modern tarihin en ölümcül doğal afetlerinden biri olarak kabul edilmekte olup, her iki ülkeye milyarlarca dolarlık zarar vermiştir. Felaketten üç ay sonra, yaklaşık 2 milyon kişi (Nebraska’nın nüfusuna denk) hala geçici barınaklarda yaşamını sürdürmektedir.

Global Changemakers, bağışları TSA’nın mevcut “birlikte YAPABİLİRİZ” bağış çabalarına yönlendirmektedir. TSA, tüm fonları Türk kar amacı gütmeyen AHBAP Derneği’ne gönderecektir. AHBAP Derneği, felaket bölgesi genelinde uzun süreli ilişkiler ve temas noktaları olan bir yapıya sahiptir.

Elektrik ve bilgisayar mühendisliği konusunda araştırma görevlisi olan Ufuk Kılıç, “Burada küçük bir Türk öğrenci ve akademisyen topluluğuyuz,” dedi. Bu Global Changemakers ile ortaklık, “etkimizi burada artırıyor… böylece daha geniş toplumlar bunu görebilir ve belki de çağrımıza cevap verebilirler,” ifadelerini kullandı.

Venmo veya Zelle aracılığıyla yapılan bağışlar doğrudan TSA’nın banka hesabına ve nihayetinde AHBAP Derneği’ne gidecektir. Kredi kartı kullanarak bağış yapmayı tercih edenler AHBAP bağış web sitesini ziyaret ederek bu işlemi gerçekleştirebilirler. Kampanyanın genel bağış hedefi 6.000$ olarak belirlenmiştir.