Google Japonya, takabileceğiniz ve yazabileceğiniz QWERTY klavye başlığını yaratıyor – Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Fiziksel klavyenizin dokunduğunuz ve üzerinde harf yazılı olan kısmına klavye başlığı denildiğini biliyor olabilirsiniz. Google Japonya, yalnızca başınızın üstüne oturmakla kalmayıp aynı zamanda telefonunuzda yazı yazmak için de kullanılabilecek gerçek bir başlık oluşturmak için klavye kapağı fikrini benimsedi. Google, sanal QWERTY uygulamasının adından sonra buna Gboard başlığı diyor. Giyerken nasıl görüneceğinizi görmek istiyorsanız, bu sayfayı ziyaret et Önizleme almak için Mac’inizdeki veya PC’nizdeki web kamerasını kullanmak için.Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için hemen buradan ön sipariş verin!Önizlemeyi inceliyorsanız sağ üstteki ayarları İngilizce harflere çevirebilirsiniz. Başınızı farklı açılardan eğdiğinizde farklı harflerin göründüğünü fark edeceksiniz; bu, kapağın telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız için bir metin giriş cihazı olarak nasıl kullanılabileceğini gösterir. Google Japonya’nın blogu şöyle diyor: “Elime uygun bir klavyeyi taşımak istiyorum ama ellerim dolu ve yapamıyorum. Bunu yalnızca taşınabilirliği değil, aynı zamanda işlevsellik ve biçimi de göz önünde bulundurarak geliştirdik.” “Caps Lock” özelliği kapağın başınızdan düşmesini engeller.

İşte olay şu. Google bu ürünü geliştirmiyor ve bunu size bırakıyor GitHub’daki talimatları izleyin. Veya aşağıdaki talimatları izleyerek kartondan yapabilirsiniz (Japonca talimatları tercüme etmek istediğinizi varsayarak). bu bağlantıda bulunan talimatlar. Gelecekteki tasarım olasılıkları arasında “tersine çevrilebilir kırmızı ve beyaz versiyon, yerleşik ekrana sahip bir versiyon, akıllı telefon kılıfına sahip bir versiyon ve güneş enerjisiyle çalışan bir versiyon” yer alıyor.

Kapağı kartondan yapmak için bu talimatları izleyin (Japoncadırlar)

Girmek istediğiniz harfi ekranda görmek için başınızı çevirdiğinizde, sanki fiziksel QWERTY’nize bir harf yazıyormuş gibi kapağın üst kısmına dokunursunuz. Sosyal medya gönderilerini yazmak için bu kapağı kullanmanın nerede büyük bir baş ağrısına yol açabileceğini görebiliriz. Yine de Google’ın bunu bir Kendin Yap projesine dönüştürmek yerine bunlardan sınırlı sayıda üretmemesi çok kötü. Bu, hayatınızdaki teknoloji meraklısı için harika bir hediye olacaktır; o teknoloji meraklısı siz olsanız bile.

telefon-1