Google, Video Alanına da El Attı: Yeni Yapay Zeka Aracı VideoPOET Tanıtıldı!

Google, Video Alanına da El Attı: Yeni Yapay Zeka Aracı VideoPOET Tanıtıldı!

Bu yeni büyük dil modeli (LLM), henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, girilen cümlelerden 10 saniyelik videolar oluşturmak için birçok benzer sistemden daha iyi performans sergiliyor. VideoPoet, fotoğraf veya görsellere komutlarla hareket kazandırabilme özelliğiyle öne çıkıyor. Bunun yanı sıra, yeni yapay zeka modeli, OpenAI’in DALL-E gibi genel kullanıma açık seçeneklerden biri olmasa da, ilerleyen dönemde metinden sese ve sesten videoya kadar birçok alanda görev yapacak.

Google’ın Pixel serisi akıllı telefon modelleri için geliştirdiği “Pixie” adlı yapay zeka temelli asistanı, özellikle kısa bir süre önce tanıtılan Gemini temelinde şekillendirilmiş ve iddiaya göre, yüksek bilgi alma ve verme performansı sergileyecek. Ayrıca, Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modellerinde yer alacak. Ayrıca, Google, zaman içinde tüm Android telefonlara getirilmesi planlanıyor. Ancak, Google hala Pixel serisi akıllı telefonlarını Türkiye’de resmi olarak satışa sunmamayı tercih ediyor.

Geniş bir kullanım yelpazesi sunan Gemini, dünya genelinde 180’den fazla ülke ve bölgede kullanılabilen ve 38 dili destekliyor. Model, rekabetçi bir fiyatlandırmaya sahip ve ilerleyen dönemlerde özellikle genişleyeceği taahhüdünü veriyor. Bu yeni yapay zeka projesi olan Gemini, geleceğin teknolojik dönüşümünü şekillendirmeye hazırlanıyor ve metni girdi olarak kabul edip çıktı olarak üretebilme yeteneğiyle öne çıkarken, metin ve görüntüleri birleştirerek çıktı üretebilen özel bir Gemini Pro Vision uç noktasını içeriyor. Ayrıca, Python, Android (Kotlin), Node.js, Swift ve JavaScript dillerini destekleyen yazılım geliştirme kitleri geliştiricilere geniş bir kullanım yelpazesi sunuyor.