Hershel “Woody” Williams Delivers Supplies to Türkiye - DVIDS

Hershel “Woody” Williams Türkiye’ye Malzeme Teslim Ediyor – DVIDS

ABD Donanması gemisi USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4), 28 Şubat tarihinde Mersin, Türkiye’ye vararak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kişiler için Türk yetkililere afet yardım malzemeleri teslim etmek üzere gelmiştir. Bu afet yardım görevi sırasında ABD askeri kuvvetlerinin rolü, doğal afete önemli derecede gereksinim duyulan yetenekler ve yaşam kurtaran ekipmanlarla hızlı bir şekilde yanıt vermek, Türkiye hükümetinin gerekli gördüğü alanlara yardım götürerek yardım sağlamaktır. Hershel “Woody” Williams’ın Mersin’e varışı, bu görevi başarıyla tamamlama konusundaki sürekli taahhüdünü göstermektedir.

USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4)’ın U.S. Sixth Fleet bölgesinde faaliyet gösterirken, mürettebatı, hijyen ürünleri, kıyafetler, battaniyeler, karyolalar, konfor kitleri ve daha birçok şeyden oluşan 100’den fazla palet malzemeyi alarak, bu görevi yerine getirmiştir. Hershel “Woody” Williams Gol milcrew malzeme subayı Yüzbaşı Micah Gustafson, “Bu görevi yerine getirebilmek gerçekten Donanmanın sunabileceği görev setini tamamlamak anlamına geliyor,” dedi.

CTF-63 (Komutan Görev Grubu 63) ile koordinasyon yaptıktan sonra, mürettebat, malzemelerin hızla ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesi için paletleri düzenleme göreviyle görevlendirilmiştir. Petty Subayı 1. Sınıf Kyle Son Smith ise “Malzemeleri sıralayarak envanterini çıkardık, böylece her şeyin yardıma ihtiyacı olan bölgelere ve insanlara mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ulaştırılabilmesi sağlandı,” dedi.

Mürettebat, Türkiye halkı için yardım malzemelerini boşalttığı sırada, kaptan Lenard Mitchell, Hershel “Woody” Williams Gold milcrew komutanı, denizcilerinin, bu görevi daha büyük bir iyilik için üstlendiklerinde gösterdikleri taahhüdün gururunu yaşadığını belirtti. “Woody’nin savaşçıları, her zaman Müttefiklerimizle çalışmaya hazır olmuştur,” dedi Mitchell.

Hershel “Woody” Williams, U.S. Naval Forces Africa (NAVAF) bölgesi sevk edilmiş durumda ve aynı zamanda U.S. Sixth Fleet tarafından işletiliyor. Gemi, insanî yardım ve afet yardımı operasyonları gerçekleştirebilecek, çeşitli helikopterlerin desteklenmesine imkan sağlayacak kapasitededir. Hershel “Woody” Williams’ın benzersiz yetenekleri, küresel görevleri desteklemek üzere kuvvetlerin sevkiyatını destekleyen kritik erişim altyapısının bir parçasıdır.

Task Force 63, İtalya’nın Napoli kentinde bulunuyor. Tanker, tedarik gemileri ve onarım gemilerinden oluşan, görevi denizde malzeme taşımasını sağlamak ve Filo’nun diğer gemileri ile ekipmanlarının tamiratını etkilemektir. Komutan, Task Force 63 (CTF-63), ABD 6. Filo hava ve deniz lojistiği operasyonlarının operasyonel komutanıdır.

ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa ve ABD Sixth Fleet denetiminde bulunan Task Force 61/2, 6 Şubat tarihinde Türkiye’yi vuran ölümcül 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere yanıt vermektedir. Depremden saatler sonra, ABD Deniz Piyadeleri ve denizcileri, Türkiye yetkilileriyle yakın koordinasyon içinde, Incirlik Hava Üssü’nde ileri kriz yanıtı operasyonları merkezini kurmuşlardır.

ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-ABD Donanma Afrika merkezi (NAVEUR-NAVAF), 80 yıldan fazla bir süredir, stratejik ortaklarımızla stratejik ilişkiler geliştirmiş ve güvenlik ve istikrarı korumak amacıyla ortak değerler temelinde dayanışma oluşturmuştur. İtalya’nın Napoli kentinde bulunan NAVEUR-NAVAF, ABD Deniz Kuvvetlerini Avrupa Komutanlığı (USEUCOM) ve ABD Afrika Komutanlığı (USAFRICOM) sorumluluk alanlarında işletmektedir. ABD Sixth Fleet, NAVEUR-NAVAF’a kalıcı olarak atanmıştır ve deniz operasyonlarının tam yelpazesi boyunca deniz kuvvetlerini istihdam etmektedir.