Huawei beats Apple with this new feature on the Pura 70 Ultra you won't find on the iPhone - PhoneArena

Huawei beats Apple with this new feature on the Pura 70 Ultra you won’t find on the iPhone – PhoneArena

Huawei’nin son teknolojik yenilikleriyle yaptıkları sizi düşündürtüyor. ABD tarafından uygulanan yaptırımlar olmadan neler başarabileceğini merak etmiyor musunuz? Hatırlarsanız, 7 Eylül 2022’de Huawei aslında bir akıllı telefonda uydu bağlantısını ilk kez sunan firma olmuştu. İphone 14 serisini acil durum SOS’u ile duyuran Apple’ı saatlerce geride bıraktı ve Mate 50 ve Mate 50 Pro, Çin’in BeiDou uydu ağı kullanılarak kısa metin mesajları ve navigasyonu destekledi. Geçen yılın Mate 60 Pro’su kullanıcıların uydu çağrısı yapmasına imkan tanıdı. Ancak Amerikan teknolojisini kullanan üreticilerin Huawei’ye son teknoloji çipleri göndermelerini engelleyen ABD ihracat kuralları nedeniyle, Mate 60 serisi keskin hale getirilmiş silikon yerine gerilikte olan 7nm Kirin 9000 uygulama işlemcisiyle yetinmek zorunda kaldı.

Son zamanlarda, Huawei 2024’ün ilk amiral gemisi serisi olan Pura 70 serisini duyurdu. P-serisi olarak bilinen Huawei, her yıl bu fotoğraf odaklı telefonlarla başlar ve bu ismi değiştirmek ise hattın odak noktasını değiştirmedi. Huawei Central’e göre, Huawei Pura 70 Ultra kullanıcılarına sunulacak olan yeni bir fotoğrafçılıkla ilgili uydu özelliği mesajlaşma ve aramaları destekleyecek. Bu özellik, iPhone dahil diğer hiçbir telefonda bulunmayan, cihaz ile çekilen fotoğrafların hücresel sinyal olmadığında uydu aracılığıyla paylaşılmasını sağlayacak.

Pura 70 Ultra, herhangi bir hücresel sinyal olmadığında fotoğrafların uydu aracılığıyla gönderilmesine imkan tanıyor. Ayrıca, kullanıcılar uydu aracılığıyla arama yapabilir ve SMS mesajları gönderebilir. Tüm bu uydu tabanlı olanaklar, acil durumda kullanılacak özellikler olarak tanıtılıyor. Fotoğrafların uydu aracılığıyla paylaşılabilmesi için gönderici ve alıcının cihazlarına Changlian uygulamasını yüklemesi gerekiyor. Uygulama yüklü olmadan alıcı, gönderilen fotoğraf yerine yalnızca bir metin mesajı alacak.

Uydu aracılığıyla fotoğraf göndermek için kullanılabilir bant genişliği sınırlıdır. Bu nedenle, fotoğraf dosyaları yoğun şekilde sıkıştırılır ve fotoğrafların bozulmuş veya bulanık görünmesine neden olur. Bu özelliğin sadece acil durumlarda kullanılması gerektiği kullanıcılara belirtiliyor. Bir senaryo, acil bir durumla karşılaşan ve yardımın gönderilmesi gereken yeri gösteren bir fotoğraf gönderen bir kullanıcı olabilir.