CarPlay

I finally tried CarPlay and now I’m convinced Apple should never build a car – but not for the reason you think – TechRadar

Bir kere CarPlay deneyin, gerçekten harika! Ben de denemiştim ve gerçekten çok sevdim. Arabada yaşanan deneyimi çözmüşler zaten. Ben daha önce CarPlay hakkında yazılar okumuştum ama kendi arabamda deneme şansım olmamıştı. Son bir seyahatte bir kiralık arabada deneyince anladım ki, gerçekten süper bir şey.

Eskiden Mazda 6 Grand Touring aracımın teknolojik olarak beni tatmin ettiğini düşünürdüm. Ama işte CarPlay’in basitliği ve kullanışlılığı karşısında fikrim tamamen değişti. Artık araç içi deneyimi sadece telefona bağlı olduğunu anladım.

Nissan Versa kiralarken CarPlay özelliğini bile araştırmadık. Ama kiraladığımızda araçta CarPlay seçeneği çıkınca hemen telefonu bağladım. Ve işte karşınızda mükemmel bir deneyim! Seyahat boyunca her şey elimizin altındaydı, müzikten mesajlara, hatta rotası bile hazırdı. Apple gerçekten gereksiz her şeyi atarak sadece ihtiyacınız olanları sunmuş. Araba ekranlarında karşılaştığım karışık ve kullanışsız arayüzlere kıyasla CarPlay gerçekten harika.

Bluetooth ile iş yapmamıştık ama telefonun sürekli şarj olması için zaten kablodan bağlıydı. Savannah, Georgia’yı gezerken, şehirler arasında yolculuk yaparken ve havaalanına giderken sürekli CarPlay’i kullandık. Arabayı geri vermeden önce bu harika deneyimden ayrılacağımı biliyordum.

Sonuç olarak, Apple Car gibi büyük bir projenin aslında ne kadar gereksiz olduğunu anladım. CarPlay zaten araba deneyimini mükemmel hale getirmiş. Daha fazla ne sunabilir ki Apple? Sanırım Apple’ın CarPlay’i yeterli bulması, bu büyük projelerin iptal edilmesine yol açmış. İhtiyacımız olan her şey CarPlay’de zaten var.