Tour Operator Intrepid Launches New Global Rail Trips - AFAR - AFAR Media

Intrepid Turizm Yeni Global Demiryolu Turlarını Başlatıyor

Intrepid Travel, küçük gruplu bir macera seyahat şirketi ve 2022 Afar Vanguard adayı, bugün yeni bir tren seyahati serisi başlatılması ile olağanüstü destinasyonlardan daha yavaş bir tempoda keyif almanıza olanak tanıyan daha derinlemesine bir seyahat deneyimi sunuyor. Şirketin küresel ürün müdürü Erica Kritikides’e göre bir tren sadece A’dan B’ye gitmenin bir yolu değil, aynı zamanda dünyanın en ikonik tren yolculuklarının bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Bu deneyimler, seyahat edenlerin ömür boyu hatırlayacakları anılar olacak.

Yeni serinin üç yeni turunu içeren toplam 40 tren odaklı seyahat rotası, tüm ulaşım, konaklama, bazı öğünler ve belirli etkinlikleri içeriyor. Trans-Mongol Demiryolu Macerası, Paris’ten İstanbul’a Hızlı Tren ve Paris’ten Roma’ya Raylarla Yolculuk gibi yeni itineraryolar bu kapsamda yer alıyor.

Her bir tur 10 ila 12 yolcudan oluşan ortalama bir grupla seyahat ediyor ve yerel bir tur lideri tarafından eşlik ediliyor. 2020’den beri Intrepid, mümkün olduğunda uçakları itineraryolarından kaldırıyor ve daha düşük karbon yoğunluğuna sahip seçeneklerle değiştiriyor. Bu adımın seyahat endüstrisinin küresel karbon emisyonlarının yüzde 11’ine katkıda bulunduğu göz önüne alındığında çevre dostu bir yaklaşım olduğu aşikardır.

Ulaşımın dünya genelindeki toplam karbon emisyonlarının beşte birini oluşturduğunu düşünürsek, tren taşımacılığı yalnızca yüzde 1 katkı sağlar. Intrepid’in yeni tren seyahatleri, müşteriler arasında tren yolculuklarına artan bir ilgi olduğunu ve yavaş seyahate olan müşteri iştahının arttığını gözlemlemiştir.

Yavaş seyahat, bir destinasyona daha derinlemesine dalmanıza ve ana durakları ziyaret etmek yerine bir sonraki büyük noktaya uçakla gitmek yerine keşfetmenize izin verir. Intrepid’in tren yolculukları, seyahat edenlere keşif deneyimine ek bir boyut kazandırır, günlük yaşamlarından uzaklaşmalarını ve tarihi tren rotalarının manzaralarından keyif almalarını sağlar.

Tren yolculukları, daha az karbon ayak izi bırakmaya yönelik genel bir çabanın bir parçası olarak Intrepid’in çevresel taahhütlerinden sadece bir tanesidir. Hoi An’dan Ho Chi Minh City’ye yapılan bir uçuş yerine gece tren yolculuğu yapılması gibi karbon emisyonlarını azaltmak için atılan küçük adımların bile fark yarattığını ifade eden Erica Kritikides’in belirttiğine göre, trenle seyahat etmek, karayolu taşımacılığının yüzde 45 ve hava taşımacılığının yüzde 12’lik katkısına kıyasla yalnızca yüzde 1 katkı sağlar.

Intrepid’in yeni tren turları, yavaş seyahate olan ilgiyi karşılamak için önemli bir adımdır ve tren yolculuklarının keyfini çıkarmak isteyen gezginlere unutulmaz anılar yaşatmayı hedeflemektedir.