Is the 2023 Apple MacBook Air worth it? - CBS News

Is the 2023 Apple MacBook Air worth it? – CBS News

Apple’ın MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarıyla karşılaştırıldığında, MacBook Air bilgisayarlar daha ucuz, daha ince, daha hafif ve öğrencilere ve ortalama bilgisayar kullanıcılarına daha uygun — son model işlemci ve geliştirilmiş donanıma en üst dolar harcamadan Mac’in sunduğu tüm özelliklere sahip olmak isteyen herkes. Her modeli farklı kılan şeyler ekranın boyutu ve türü, işlemci, laptopun bellek kapasitesi ve depolama kapasitesidir. 2023 MacBook Air değer mi? Evet, MacBook Air belli kullanıcı gruplarına hitap eden güçlü bir laptop. Eğer bu kullanıcı kategorilerinden birine giriyorsanız, günlük bilgisayar ihtiyaçlarınızı karşılamak için bir MacBook Air’a sahip olmaktan kesinlikle fayda sağlayacaksınız. Seçebileceğiniz üç model var ve her biri konfigürasyonunu özelleştirebileceğiniz birkaç yol sunuyor. MacBook Air’ın fiyat aralığı seçtiğiniz model konfigürasyonuna bağlı olarak 999 dolar ile 2499 dolar arasında değişiyor.

Tavsiye: Daha uygun fiyat etiketinin yanı sıra, kullanıcıların 13 inçlik MacBook Air’ı en çok neye değer verdiğini ne kadar hafif (11.97 x 8.46 x 0.44 inç) ve ağırlık ( 2.7 pound kadar) olduğudur. Öte yandan, 15 inç modeli 13.4 x 9.35 x 0.45 inç ölçülerinde ve yalnızca 3.3 pound ağırlığındadır. Bu yüzden her iki versiyon da çoğu Windows laptoplarından daha ince ve hafiftir, bu da taşımayı daha kolay hale getirir. En iyi bütçe MacBook Air: 2022 13 “MacBook Air (M2 işlemci)

Ortaokul ve lise öğrencilerine ve düşük bütçeli bilgisayar kullanıcılarına bu dizüstü bilgisayarı öneriyoruz. Ayrıca, Windows dizüstü bilgisayardan MacBook’a ilk geçiş yapanlar için harika bir giriş seviyesi MacBook’tur. Eski Apple M2 işlemcisiyle çalışır, ancak en son MacOS işletim sistemiyle, MacBook’ta önceden yüklenmiş tüm uygulamalarla ve Apple’ın iCloud hizmetiyle tamamen uyumludur. Apple’ın M2 çipi 8 çekirdekli bir CPU ve 8 çekirdekli bir GPU’ya sahiptir. Çekirdek konfigürasyonu 8GB RAM ve 256GB depolama alanı ile gelir. Amazon’da bu MacBook Air için 512GB SSD’ye yükseltebilirsiniz ve 1029 dolara satın alabilirsiniz. Bilgisayar 13.6 inçlik bir Liquid Retina Ekranı ile donatılmıştır ve sadece 2,7 pound ağırlığındadır. Konut renk seçenekleri arasında geceyarısı, gümüş, uzay gri veya ışıldak bulunmaktadır. Pil ömrü 18 saate kadar çıkar. Bu MacBook Air’ın başlangıç fiyatı genellikle 999 dolar olsa da, Amazon’da 829 dolara satılıyor.En iyi MacBook Air orta kullanıcılar için: 2023 13 “MacBook Air (M3 işlemci)

Bu, orta seviye MacBook Air. Onu üniversite öğrencilerine veya MacBook Air’deki M2 işlemcili modele teklif edilen bilgi işlem gücünden biraz daha fazlasına ihtiyaç duyan herkese öneriyoruz. Ayrıca, Apple ekosistemiyle sorunsuz çalışan basit bir arayüze sahip bir laptop isteyen teknik olmayan bilgisayar kullanıcıları için de mükemmel bir seçenektir. Başlangıç fiyatı 1.099 dolar (ancak Amazon’da 999 dolara satılıyor).2023 13 inç MacBook Air, Apple’ın en son M3 işlemcisini kullanmaktadır. Bir 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU ve 16 çekirdekli Sinir Ağından yararlanmaktadır. Geceyarısı (siyah), ışıldak, uzay gri veya gümüş konut rengi arasından seçim yapabilirsiniz. Karşılaştırma yapıldığında, daha pahalı MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar aynı M3 işlemciyle yapılandırılabilir veya daha üstün M3 Pro veya M3 Max işlemciyle yapılandırılabilir, bu da daha yüksek üst düzey ekranla birleştirildiğinde MacBook Pro dizüstü bilgisayarları grafik tasarımı, video düzenleme ve ses üretimi gibi görevlerde önemli ölçüde daha güçlü hale getirir.

M3 işlemcilere sahip 13 inç MacBook Air’ın çekirdek konfigürasyonu, bellek birleştirildi ve 256GB depolama alanına sahiptir. Satın alma sırasında M3 işlemciyi 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 16 çekirdekli Sinir İşlemciyi içerecek şekilde yükseltebilirsiniz. Belleği 16GB veya 24GB’ye ve SSD kapasitesini 512GB, 1TB veya 2TB’ye yükseltme seçeneğiniz vardır. Bu MacBook Air versiyonu, ortalama kullanıcıların günlük görevlerini ele almak için fazlasıyla yeterlidir. Bu, metin işleme ve elektronik tablo yönetiminden fotoğraf düzenlemeye, web gezintisinden iletişim yönetimine, planlamadan video görüşmelerine, çevrimiçi alışverişten video içerik (veya müzik) akışına kadar her şeyi içerir. Ayrıca, Apple Arcade’den veya Apple App Store’da bulunan herhangi bir oyun uygulamasını sorunsuz şekilde çalıştırır. Daha büyük bir ekran ihtiyacı olan kullanıcılar için en iyi MacBook Air: 2023 15 “MacBook Air (M3 işlemci)

2023 15 inç MacBook Air, Apple M3 işlemciyi kullanmasına rağmen daha büyük, 15 inç Liquid Retina Ekranın faydalarını elde edersiniz. Ekranın daha fazla alanı, çoklu görev yapmayı daha kolay hale getirir. Ayrıca, TV şovları veya filmleri izlerken ve oyun oynarken daha etkileyici bir deneyim sunar. Büyük ekran boyutunun bazı kullanıcılar için verimliliği dramatik bir şekilde arttırdığına inanıyoruz. 15 inçlik MacBook Air’ın bir avantajı, kullanıcıların (dizüstü bilgisayar kapağı kapalıyken) iki harici monitöre bağlanabilmesidir. Ve bu dizüstü bilgisayar Wi-Fi 6E protokolünü destekler, bu da Wi-Fi 6 (13 inç MacBook Air dizüstü bilgisayarlarının desteklediği) den daha hızlıdır. Biraz daha büyük ve güçlü olmasına rağmen, 18 saate kadar pil ömrü sunar. Satın alma sırasında, bellek birleştirildi ve depolama için sırasıyla 8GB, 16GB veya 24GB ve 256GB, 512GB, 1TB veya 2TB arasında seçim yapabilirsiniz. Bu MacBook Air’ın başlangıç fiyatı 1.299 dolar olup, Amazon’da 1.250 dolara indirimde.

Neden MacBook Air satın almalısınız?

İnce ve hafif bir bilgisayara uzun pil ömrüne sahip bir bilgisayar, Apple’ın en güçlü işlemcisine sahip olma ve diğer gelişmiş donanıma sahip olmama konusunda fedakarlık yapabilen kullanıcılar için, her MacBook Air dizüstü bilgisayarı günlük hesaplama görevlerini, fotoğraf düzenleme, temel video düzenleme, online oyun ve daha fazlasını sorunsuz bir şekilde ele almak için mükemmel bir seçenektir. Son model Apple MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarından daha bütçe dostu olmaları da cabası olmasının yanı sıra, fiyatları 1599 dolardan 7199 dolara kadar değişen (tüm olası yükseltmelerle 16 inçlik model için). En son Apple MacBook Air dizüstü bilgisayarlarının sıralaması, 13.6 inç veya 15.3 inç Liquid Retina Ekranla birlikte gelir. Bu ekranlar, bir milyardan fazla parlak ve doğru renk gösterebilir. Bu, ultra keskin metinleri, detaylı görüntüleri ve inanılmaz düzgün grafikleri ve videoyu görmeyi sağlar. 13.6 inçlik veya 15.3 inçlik ekran arasındaki seçim, kişisel tercihe ve bilgisayarı ne için kullanmayı planladığınıza bağlıdır.

Tüm modeller, satın alma sırasında 24GB’a kadar birleştirilmiş bellek (RAM) ve 2TB’a kadar dahili depolama ile yükseltilebilir. Her modelin etkileyici uzun bir pil ömrü de var – 18 saate kadar. Güvenlik özellikleri arasında, bilgisayarı kilitlemek ve çevrimiçi alışverişleri onaylamak için kullanılan bir TouchID parmak izi sensörü bulunur. Konfigürasyon yaparken, tekil bellek ve depolama miktarı konusunda orta seviye seçenekleri seçmenizi öneririz, çünkü bu, kullanıcıların çoğunun en kullanabileceklerini bulacakları şeydir, gerektiğinde gereksiz teknoloji için fazla harcamalar yapmadan.

Video görüşmelerinde, her MacBook Air modeli 1080p FaceTime HD kamera ve üç mikrofon dizisi ile donatılmıştır. 13 inç modeller dört hoparlörlü ses sisteme sahipken, 15 inçlik model altı hoparlörlü ses sistemine sahiptir. Tümü dört USB portu (iki Thunderbolt portu dahil) ile bütünleşir. Hepsi Apple iCloud hizmeti ile sorunsuz bütünleşir ve ayrıca Apple’ın diğer hizmetleri olan Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple Arcade ve Apple News ile uyumlu olur. Ve tüm MacBooks, Apple’ın ekosistemine mükemmel bir şekilde uyum sağlamaktadır ve veri, belge, dosya, fotoğraf ve içeriği bir iPhone, iPad, iMac ve Apple Watch ile paylaşabilir.

Hangi MacBook Air modelini seçerseniz seçin, size sunulan ekran alanını ikiye katlamak istiyorsanız, bir taşınabilir monitörü dizüstü bilgisayara bağlamanızı şiddetle öneririz. Laptoplar için 100 dolardan başlayan harika modeller arasından seçim yapabilirsiniz, bunu 2024’te dizüstü bilgisayarlar için en iyi beş taşınabilir monitörün özetiyle keşfedeceksiniz. Daha fazla laptop seçimi yapmanıza yardımcı olmak için, 2024 için en iyi beş laptop, 2024 için lise mezunları için en iyi laptoplar, 2024 için en iyi altı oyun laptopu, 2024 için en iyi beş koleje laptoplar, 2024 için en iyi altı 500 doların altındaki laptoplar ve 2024 için en iyi bütçe laptopları hakkında haberlerimizi ve yayınlarımızı da kontrol etmeyi unutmayın. En iyi laptop bilgileri veya diğer türlerdeki teknoloji hakkında bilgi vermek üzere sürekli genişliyor ve güncelleniyoruz.

Jason R. Rich, 30 yılı aşkın yazma deneyimine sahip, uluslararası alanda tanınan bir tüketici teknolojisi uzmanıdır. Aynı zamanda başarılı bir yazar ve fotoğrafçıdır. En son yayınlanan kitaplarından biri olan The Remote Worker’s Handbook: How to Effectively Work From Anywhere (24,99 dolar, Entrepreneur Books) şimdi Amazon ve kitap satan diğer yerlerden temin edilebilir.