Is This the Reason Warren Buffett Sold Apple Stock? - The Motley Fool

Is This the Reason Warren Buffett Sold Apple Stock? – The Motley Fool

Berkshire Hathaway, yeni dönemde en büyük tuttuğu hissesini azaltıyor. Apple bu yüzyılın en iyi performans gösteren hisselerinden biri olabilir, ama son zamanlarda durumu pek parlak değil. Apple bu yıl şimdiye kadar S&P 500’den çok geride kaldı, hisse fiyatı yüzde 1’den az artarken S&P 500’den neredeyse yüzde 11’lik bir kazanç görüldü. Apple, yapay zeka (AI) heyecanıyla son 18 ayda zirve yaparken, son teknoloji trendlerinden geride kalmaya başladı gibi görünüyor. Gelirini büyük ölçüde ana gelir kaynağı olan iPhone pazarının olgunlaşmaya devam etmesinden dolayı büyümekte zorlandığını gösteren üç aylık sonuçları devam ediyor.

Üstüne üstlük, Apple’ın en büyük destekçisini kaybettiği görünmekte. Warren Buffet’in Berkshire Hathaway’i, 2024’ün ilk çeyreğinde ikinci çeyrek üst üste Apple’daki hissesini azalttı. Bu sefer, Berkshire Hathaway Apple’dan 116 milyonun üzerinde hisse satarak, sahipliklerini yüzde 13 oranında azalttı. Hisse senedinin performansının düşük olmasıyla, Berkshire portföyündeki değeri düşük dördüncü çeyreğin sonunda yüzde 50’nin üzerindeyken, birinci çeyreğin sonunda yüzde 41’in altına düştü.

Buffett, Apple’a sırtını mı dönüyor?
Warren Buffet, diğer milyarder yatırımcılardan daha açık bir şekilde alış ve satış yaptığı hisseler hakkında konuşuyor, ama yatırımcılar genellikle hala Buffett’ın yatırım yapmış olduğu hisseler hakkında tahmin yapmak zorunda kalıyolar. Buffett, Mayıs ayının başındaki Berkshire’in yıllık hissedar toplantısında, Apple hisselerini satması hakkında soruldu. Cevap verirken, Buffett, satışın sermaye kazanç vergisi oranlarındaki muhtemel değişikliklerle ilişkili olduğunu ve Berkshire’ın kazançlarını kilitlemek istediğini ima etti.

Bununla birlikte, bu, Berkshire’ın Apple hissesini azaltma kararının tamamını açıklamaya yetmeyebilir. Buffett, yıllar içinde birkaç kez Apple’ı bir iş olarak överken, Berkshire da hisselerini ayarlıyor ve Apple’ın son kazanç raporu, bir yatırımcının hisseyi satmasının nedenini açıklamaya yardımcı olabilir.

Eğer şu anda bir Apple hisseleri bulunuyorsanız, satmanız için iyi nedenler olabilir. Apple, ana işinde zorlanıyor gibi görünüyor. AI yarışında geri kalmış gibi görünüyor ve değerlemesi pahalı. Buffett olun ya da olmayın, bunlar bugün Apple hisselerini satmayı düşünmeniz için iyi nedenler.