Scots TUI passengers stranded in Turkey 'unsure when they will get home' as more flights axed - Daily Record

İskoç TUI yolcuları Türkiye’de mahsur kaldı, daha fazla uçuş iptal edilirken ‘eve ne zaman dönecekleri belli değil’ – Daily Record

Yüzlerce İskoçya’lı tatilci Antalya’da havayolu şirketi TUI’nin küresel bir BT kesintisi sonrasında iptal olan uçuşlar nedeniyle evlerine ne zaman dönebileceklerini “hiçbir fikri olmadığını” söylüyorlar.

Geçen hafta sonundan beri Antalya’daki tatil köylerinde mahsur kalan yüzlerce aile, havayolu şirketi TUI’nin uçuşlarını iptal etmesinden sonra evlerine dönüşlerinin bir süre daha ertelendiğini öğrendiler. Bugün havayolu şirketi ikinci kez yeniden planlanan uçuşları iptal etti. Tatilcilere Perşembe günü beklemeleri gerektiği söylendi ancak evlerine uçuş garantisi verilmedi.

Wishaw’a yakın yaşayan Pauline Clements isimli büyükanne, üç torunuyla birlikte Türkiye’de mahsur kaldı. Grup, 20 Temmuz Cumartesi günü Glasgow Havaalanı’na uçmayı planlıyordu ancak uçuşları iki kez geciktikten sonra iptal edildi.

64 yaşındaki Pauline, “Şu an eve ne zaman döneceğimizi bilmiyoruz” dedi. “Glasgow’a altı gün önce dönecektim. Bu şekilde şayet uçuşumuz Perşembe günü gerçekleşmezse burada başka bir hafta daha kalacağız. Burası tam bir kaos. Hiç kimse neler olup bittiğini bilmiyor ve TUI yetkililerinin hiçbir bilgisi yok gibi görünüyor.”

Pauline ve ailesi, ilk olarak 5 Temmuz’da iki haftalık bir tatil için Türkiye’ye gelmişlerdi. Cumartesi sabahı Antalya Havaalanı’nda saatlerce bekledikten sonra otobüse bindirilerek “sürü gibi” diğer ailelerle birlikte bir otele bırakıldılar. Yolcular orada aşırı rezervasyon yapılmış bir otelde kalmaya zorlandılar ve yabancılarla odaları paylaşmak zorunda kaldılar.

Glasgow’dan Michelle Sangster, 22 Temmuz Pazartesi günü erken saatlerde Türkiye’den evine uçmayı bekliyordu. TUI uygulamasında evlerine uçuşlarının iptal edildiğini fark ettikten sonra eşi ve iki çocuğuyla birlikte yeni bir otele taşındı. En erken Perşembe gününe kadar uçağa yerleştirilmeyeceklerini öğrendiler. Michelle, “İletişim eksikliği gerçek bir sorun. TUI’nin ne yaptıklarını bilmedikleri gibi görünüyor. Diğer havayolları operasyonlarını sürdürüyor ve Cuma günü yaşanan karmaşanın ardından müşterilerini evlerine göndermeyi başardı. TUI’nin yerinde bir kurtarma planı olmadığını ve burada sıkışıp kalan insanların birikmiş listesini temizlemek için bir çaba gösterilmediğini gözlemliyoruz. Ne zaman evimize döneceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok” dedi.

TUI sözcüsü şunları ifade etti: “Küresel bir BT kesintisinden etkilenen müşterilerimize özür dileriz ve bazı gecikmelerin ve iptallerin ortaya çıkmasına neden oldukları için özür dileriz. Orijinal BT sorunu bizim kontrolümüz dışında gelişti ancak hafta sonu hava trafik kontrol kısıtlamaları nedeniyle bazı uçuşları iptal etmek ve bazı dönüş uçuşlarını geciktirmek zorunda kaldık. Müşterilerimizin buna ne kadar sinirlendiklerini anlıyoruz ve çoğu bu gecikmelerin müşterilerimiz havaalanındayken yaşandığının farkındayız.

“Şu anda yurtdışında bulunan müşterilerimizin TUI ekibi onlara bakacak ve evlerine uçuşlarını sağlayacaktır. Müşterilere daha fazla bilgi iletmeye devam edeceğiz ve bir geri dönüş uçuş saati değiştiyse 24 saat öncesinden onları doğrudan arayacağımızı teyit edebiliriz.

“Anlayışınız ve sabrınız için müşterilerimize teşekkür ederiz.”