Israel recalls diplomats, asks citizens to leave Turkey after Erdogan decries 'war crimes' in Gaza | Today News - Mint

İsrail diplomatlarını geri çağırıyor, vatandaşlarına Türkiye’yi terk etmelerini istiyor – Erdoğan Gazze’deki ‘savaş suçları’nı kınadı | Bugün Haber – Mint

İsrail-Gazze Savaşı Haberleri: İsrail ile Gazze arasındaki devam eden savaşın ortasında, Tel Aviv Cumartesi günü Türkiye’den diplomatik personelini geri çağırdığını açıkladı. Bu adım, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in bir “işgalci” olduğunu ve Hamas’ın bir “terörist örgüt” olmadığını tekrarlaması üzerine geldi.

“Düşündürücü açıklamaların Türkiye’den gelmesi nedeniyle, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi amacıyla orada bulunan diplomatik temsilcilerin geri çağırılmasını emrettim,” Dışişleri Bakanı Eli Cohen, eski adıyla Twitter’da bir gönderide bu şekilde açıkladı.

Erdoğan ne dedi? Cumartesi günü İstanbul’da bir Filistin mitingi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı, “Hamas’ın terörist bir örgüt olmadığını tekrarlıyorum. İsrail bundan çok rahatsız oldu. (…) Türkiye hiçbir şey borçlu olmadığı için, Erdoğan açıkça konuşuyor” dedi.

Reuters’ın raporuna göre Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail 22 gündür açıkça savaş suçları işliyor, ancak Batılı liderler İsrail’i ateşkes çağrısında bile bulunamıyorlar, tepki gösteremezler bile” dedi.

“İsrail’in bir savaş suçu işlediğini bütün dünyaya bildireceğiz. Buna hazırlıklarımızı yapıyoruz. İsrail’i bir savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz,” diye ekledi.

Açıklamalarını tekrarlayarak Erdoğan, Batılı güçleri Gazze’deki Filistinlilerin “katliam”ında İsrail ordusunun “ana suçlu” olduğunu iddia etti. Türk lider, 20 yıllık yönetimi sırasında Filistin haklarının önde gelen uluslararası destekçisi olmuştur.

Erdoğan, Batılı güçleri Ukrayna’daki sivillerin ölümü üzerine gözyaşı dökmekle suçladı ve Gazze’deki Filistinli sivillerin ölümüne gözlerini kapattıklarını söyledi.

“Eşitlik dışı ve sahtekarlıklara karşıyız,” dedi.

Ve İsrail’in müttefiklerini Hristiyanları Müslümanlara karşı savaş ortamı yaratan bir “haçlı savaşı atmosferi” yaratmakla suçladı.

“Diğer çağrımızı dinleyin,” dedi Erdoğan. “Kimse adil bir barıştan kaybetmez.”

İsrail-Gazze savaşı: Son güncelleme İsrail, haberleşmeyi durdurarak ve artan bombardıman ve topçu ateşiyle Gazze Şeridi’nde bilgi akışını neredeyse tamamen durdurduktan sonra Cumartesi günü genişletilmiş bir karadan operasyon başlattı.

İsrail Savunma Bakanı, “Gazze’de yer sarsıldı” dedi ve Filistin topraklarının Hamas yöneticilerine karşı savaşının yeni bir aşamaya girdiğini belirtti. Gazze sakinleri, deniz ve havadan yapılan büyük çaplı gece bombardımanını, 3 haftalık İsrail-Hamas savaşının en yoğunu olarak tanımladılar.

(Ajanslardan gelen bilgilerle)

1 Günde 3.6 Crore Hintli, Hindistan’ın tartışmasız platformu olarak bizi Genel Seçim Sonuçları için tercih etti. En son güncellemeleri buradan keşfedin!