Photo: aa.com.tr

İstanbul Fotoğraf Ödülleri 2023 Sergisi Türk Başkentinde Açılıyor – Belarus Haberleri (BelTA)

Türk Başkentinde İstanbul Fotoğraf Ödülleri Sergisi Açılıyor

Türk başkenti bu yıl İstanbul Fotoğraf Ödülleri sergisine ev sahipliği yapacak. Anadolu’nun Başkanı ve CEO’su Serdar Karagöz, etkinliğin açılış törenine katılacak. Anadolu tarafından düzenlenen uluslararası habercilik fotoğraf yarışması olan İstanbul Fotoğraf Ödülleri 2023’ün dördüncü sergisi 12 günlük bir etkinlikle Ankara’da başlayacak. Karagöz, serginin açılış etkinliğine ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda sergide Filistin ile ilgili önceki yıllardan fotoğraflar da yer alacak.

Sergi alanı ayrıca, Gazze’de çalışan Anadolu muhabirlerinin Gazze Şeridi’ndeki gerçekleri belgeleyen bir seçkiye de ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, Ukrayna’daki savaştan Katar’da gerçekleşen 2022 FIFA Dünya Kupası’na kadar olan küresel konuları belgeleyen görüntüleri de görebilecekler.

Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve CSO Ada Ankara’nın katkılarıyla, bu yılın yarışmasında jüri tarafından 21.000 fotoğraf arasından seçilen ödüllü fotoğraflar Ankara’daki ziyaretçilerle buluşacak. Yarışmanın bu yılki baskısında Nikon Türkiye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle 10 kategoride ödüller verildi. Uluslararası jüri tarafından Sergey Kozlov’un, Avrupa Basın Fotoğraf Ajansı (EPA) fotoğrafçısı olarak seçilen “Ukraine-Russia War” adlı çalışmasıyla Yılın Fotoğrafı ödülünü kazandı.

Profesyonel fotoğrafçılar, gelecek yılın yarışmasına 17 Ocak son başvuru tarihine kadar online başvuru yaparak, dünya gündemini etkileyen fotoğraflarıyla katılabilecekler. Devlet Sanatçısı unvanına sahip fotoğrafçıların başvurusuna açıktır ve ödül kazanma fırsatı sunmaktadır.

Sergi, küresel konuları belgeleyen etkileyici fotoğraflarla hem geçmiş yılların kazanan fotoğraflarını hem de bu yılın ödül kazananlarının eserlerini bir araya getirerek ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak. Bu etkinlik, fotoğraf sanatına ilgi duyan herkes için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor.