Istanbul Airport remains Europe's busiest air hub - Hurriyet Daily News

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En İşlek Hava Limanı Olmaya Devam Ediyor – Hürriyet Daily News

Transport ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15-21 Temmuz tarihleri arasında Istanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en işlek hava merkezi olduğunu belirtti. Eurocontrol verilerine göre geçen hafta ortalama günlük 1,485 uçuş gerçekleşti. Bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 0.5 azaldı. Paris-Charles de Gaulle 1,408 uçuş ile ikinci sırada yer alırken Amsterdam ise 1,401 uçuş ile üçüncü sırada yer aldı. Top 10 içinde en çok etkilenen havaalanları ise IT sorunları nedeniyle iGA Istanbul, Palma de Mallorca ve Frankfurt oldu.

CrowdStrike adlı güvenlik firmasının yazılım güncellemesi nedeniyle 19 Temmuz’da dünya genelinde geniş çaplı bir IT kesintisi yaşandı. Windows işletim sistemini kullanan cihazlarda yaşanan bu kesinti nedeniyle global olarak 5,000’den fazla uçuş iptal edildi. Antalya Havalimanı, 15-21 Temmuz tarihleri arasında 1,036 uçuş ile Avrupa’nın en işlek hava merkezleri sıralamasında sekizinci sırada yer aldı.

Geçen hafta en işlek ülke İngiltere oldu ve 6,286 uçuş gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye, 3,959 uçuş ile Avrupa’nın en işlek beşinci ülkesi olarak yer aldı. Ryanair, günlük 3,549 uçuş ile en büyük havayolu şirketi oldu, easyJet ise günlük 1,784 uçuş ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise günlük 1,556 uçuş ile Türk Hava Yolları bulunmaktadır.