Istanbul Airport named ‘World’s Best Airport’ - Hurriyet Daily News

İstanbul Havalimanı ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ seçildi – Hürriyet Daily News

İstanbul Havalimanı, Küresel Seyahatçi tarafından 2023 Global Traveler Tested Reader’s Survey ödüllerinde “Dünyanın En İyi Havalimanı” ve “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” dahil olmak üzere beş ödül kazandı. İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Istanbul tarafından duyuruldu. Bu, İGA’nın küresel havacılıkta lider konumunu daha da sağlamlaştırmıştır. İstanbul Havalimanı ayrıca “En İyi Yiyecek ve İçecek Alanına Sahip Havalimanı”, “En İyi Havalimanı Alışveriş Deneyimi” ve “Avrupa’da En İyi Gümrüksüz Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ödüllerini de aldı.

Global Traveler dergisinin yıllık anketinin bir parçası olarak, okurlar gerçek deneyimlerine dayanarak dünyanın en iyilerini seyahatle ilgili hizmetleri, ziyaret ettikleri destinasyonları ve otelleri, seyahat ettikleri havayollarını ve gemi seyahatlerini oylayarak belirliyor. İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül, “Bu kategorilerde ödül almak, farklı demografik, kültürel ve sosyal geçmişlere sahip tüm yolcular için olağanüstü bir seyahat deneyimi sağlama taahhüdümüzü yansıtmaktadır,” dedi.

Mega havalimanı, 2023’ün ilk 11 ayında bir önceki yıla göre %19 artışla 70.4 milyon yolcu taşıdı. Uluslararası yolcu sayısı bir önceki yıla göre %21 artarak 53.5 milyon oldu, Ocak-Aralık aylarında havalimanından neredeyse 17 milyon iç hat yolcusu geçti ve bu da %14’lük bir artışı temsil etti. Havalimanındaki ticari uçak trafiği %20 artarak 455.000’in üzerine çıktı ve uluslararası uçak trafiği %21 artışla 341.000’e yükseldi.

Genel Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre……. (Devamı için 100 sözcük daha kullanın.)