peninsula istanbul roof terrace

İstanbul Yarımadası: Bir Grande Dame’in tüm özelliklerine sahip yeni lüks otel – Luxury Londra

Istanbul’da konaklamak için beş yıldızlı otellerde şanslıysanız, birkaç şeyin standart olarak geldiğini bileceksiniz. Tabii ki kusursuz hizmet; iyi bir seçim yüksek kaliteli iç barlar ve restoranlar; şık, geniş odalar; tercihen tam hizmetli bir spa; ve belki hiç kullanmasanız bile yüksek teknoloji spor salonu. Ancak, bu kadar yüksek bir tabanda olduğunda, yeni bir lüks otelin kalabalıktan nasıl sıyrıldığı sorusu akla geliyor. Ve gecelik 1.050 €’dan başlayan bir fiyatla herhangi bir diğer beş yıldızlı otelden iki kat daha fazla ücret talep ederek nasıl haklı çıkıyor? Peninsula İstanbul bunu göstermeye izin verin…2023 yılında Hong Kong merkezli otel grubunun Avrupa genişlemesi kapsamında açılan Peninsula İstanbul’un dikkat çeken ilk şey konumu. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak, İstanbul’un ana turistik mekanlarının çoğu, antik Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin yaşadığı küçük bir arazi parçası üzerinde yer alıyor ve daha çok yeni saldırıları püskürtmekle ilgileniyorlardı, varislerinin tenis kortlarına ve yüzme havuzlarına sahip olup olmadığından değil. Sonuç olarak, alan o kadar kıymetli ki, sadece Four Seasons’un İstanbul Eski Şehri içinde bir lüks otel yaratmayı başardığı görülüyor, (iyi bir otel için herkesin idealinin bir hapishaneyi dönüştürmek ve yüzme salonunu feda etmek olmadığı tabii ki), diğerleri ise kendilerini Boğaz kenarına yerleştirmek veya Altın Boynuz’u gözleyen tepede manzaralar için tercihlerini yapmak zorunda kalıyorlar. Her iki seçenek de tüm eyleme yakınlık konusunda bir taviz anlamına geliyor.

Büyük oyuncuları İstanbul’da mağlup etmek bu durumu engellememiş gibi görünüyor. Shangri-La, St. Regis, Raffles, Mandarin Oriental, Kempinski, Conrad ve Fairmont markaları hepsi doğru yerde. Peninsula’nın kendine geniş bir arazi ayarlamayı başardığı bu şehirde gerçek bir misafirperverlik sihrinin bir işareti oluyor, Karaköy ve son zamanlarda yeniden canlandırılan Galataport bölgesi arasındaki su kenarındaki dört dönem binasının üzerindeki bir yer.

Kahvaltı ayrıca, lobide hizmet veriliyor (tabii ki tüm a la carte servis ediliyor- Peninsula büfeye yönelik bir şeyden hoşlanmıyor) ve daha sonra uluslararası düşünce tarzından yerel geleneklere kök salmış gün boyu süren bir Akdeniz restoranına dönüşüyor. Elbette, çemenli yumurta ve mezeler, muhteşem tarifler çıkarmakla meşgul olan Peninsula’nın yerli şefleri tüm bunları sunuyor. Gallada restoranında, şef Fatih Tutak Türkiye’den Orta Asya’ya ve Çin’e kadar uzanan İpek Yolu rotasından esinlenerek, Boğaz’da tembelce süzülen tekneleri seyrederken sunulan büyüleyici bir terastan servis edilen bir menüyle Asya’dan esinlenmiş bir menü sunuyor.

Yani konum, olanaklar ve yemeklerin hepsi oturuyor; peki odalar ne durumda? Peninsula’nın dört binasının yatay düzeni sayesinde, odaların çoğu büyük kat planları ve Boğaz manzaraları üzerinden dramatik manzaralara sahipken, çoğu süitler ayrıca özel bahçelere veya teraslara sahip. İç mekanlar, Osmanlı ihtişamının karanlık ahşaplar, altın süslemeler ve mermer banyolarının yanı sıra son teknoloji modern olanaklarla güzel bir karışım sunuyor. Odalarımızda tuvalet koltuğunun sıcaklığından ışık seviyelerine ve odanın rahatsız edilmemesi işaretine kadar her şeyi kontrol eden 19 dokunmatik panel bulunuyordu. Oda servisi siparişi vermek istiyor musunuz veya ayakkabılarınızı parlatmak için bir vale istemek mi istiyorsunuz? Bunun için bir uygulama var.

Eğer üstün banyo malzemelerine heyecan duyan biriyseniz (Peninsula’da bunlar yerel koku uzmanları Mert Güzel ve Murat Katran tarafından özel olarak yapılmış), her odanın şık giyinme alanında bulunan Dyson saç kurutma makineleri ve tırnak cilası kurutma fanlarından hoşlanacağınızı garanti edebiliriz. Peninsula İstanbul ayrıca hiç bir gün otelde kaldığım ve odamın kendi çok fonksiyonlu yazıcı / tarayıcı / fotokopi makinesiyle gelmediği tek oteldir. Wizz Air uçağımızın biletlerini yazdırmamız gerekti mi? Elbette hayır. Bunu yapmaktan faydalanmak istedik mi? Kesinlikle evet.

Evet, Peninsula İstanbul hala yeni ve parlak ve her şey hala kutulardan yeni çıktığında üstün teknoloji tesislerle göz kamaştırmak kolaydır, ancak misafir deneyiminin her parçasına ciddi düzeyde özen ve dikkat gösterildiği açıktır. Bu standartların gelecek yıllarda düşmesini hayal etmek zor. Yükselen bir gelgitin tüm tekneleri yükselttiği söylenir ve eğer Peninsula, İstanbul’daki lüks misafirperverliğin nereye gittiğini gösteriyorsa, beni geri dönüş için kaydettirin. Gecelik 1.050 €’dan başlayan fiyatlarla odalar, peninsula.com adresinden ziyaret edilebilir.