6 Great New Hotels in Istanbul, Turkey to Book Now - AFAR Media

İstanbul’da Şimdi Rezervasyon Yaptırabileceğiniz 6 Harika Yeni Otel – AFAR Media

6 Şubat 2023 tarihinde, Türkiye’nin güneydoğusunu ve Suriye’nin kuzeybatısını vuran 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve yazıldığı zamanda 50.000’den fazla insanın ölümüne neden oldu. Birçok organizasyon, yardım çalışmalarında yer almak için sahada bulunuyor ve bağışları kabul ediyor. Ülkeye seyahat etme ve nasıl yardımcı olabileceğinize dair bazı bilgiler burada gösterilmektedir. Türkiye’deki kaynaklarımıza göre, ülkenin geri kalanının depremden etkilenmediğini ve turizmin, ülkenin ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu belirtiyorlar. AFAR, Türkiye’yi bütün olarak kutlayan hikayeler yayınlamaya devam ediyor.

İstanbul’un romantik su yolları, tarihi binaları ve zengin hizmet geleneği ile her zaman dünyanın en heyecan verici otel şehirlerinden biri olduğu biliniyor. Ve yeni ve yenilenmiş adreslerin bu sürümü, İstanbul’un küresel konaklama markalarını çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Ya da Beyoğlu bölgesinde bir abode istiyor olun, İstanbul’daki en iyi oteller arasında Belgrad Ormanı’ndaki muazzam kıyı oteli, Bosphorus’ın konakları en iyi otellere göz atın.

Yıllar süren beklentinin ardından, Peninsula Istanbul’un hareketli Karaköy bölgesindeki lansmanı sonunda gerçekleşti. Şehrin tarihi yarımadasının kubbeleri ve minarelerine bakan manzaralar sunan otel, eski yüzyılın sonlarına kadar zarif bir şekilde restore edilmiş üç su kenarındaki binadan oluşuyor. Oteli, ülkenin en iyi yeteneklerinden bazılarını işe aldı. İç mekan guruları ve mimar Zeynep Fadıllıoğlu, 177 odayı tasarladı. Ve Silk Route temasını yaratacak olan kertenkele restaurantının menüsünü kim yarattı? İstanbul’un ünlü aşçısı Fatih Tutak. Peninsula mülklerinde konaklayan her müşteri için Türkiye’nin deprem kurbanlarına yardım etmek için 10 € değerinde bağış yapılacak. Ek olarak, her otel, konukların deprem kurbanlarına doğrudan yardım eden hayır kurumlarına katkıda bulunma fırsatı sunacak.

Tüm basamakları büyük bir incelikle tasarlanan Mandarin Oriental Bosphorus, 2021 yılında açıldı ve şehrin gürültülü yerlerinden uzak, sakin bir otel gibi hissettiriyor. Oteli içinde Novikov isimli restorana sahip olan, Mandarin Oriental Bosphorus, konuklarını özenle karşılamaktadır. Beyoğlu bölgesinde yer alan Ecole St. Pierre Hotel, 19. yüzyılın ünlü mimarı tarafından inşa edilmiş eski Fransız ilkokulu binasında bulunmaktadır. Otelin 17 misafir odası mid-century tarzıyla tasarlanmıştır ve Il Cortile restoranı, Liguryalı ilham veren yemekler sunmaktadır.

Kaynaklar:

https://www.afar.com/magazine/the-best-new-hotels-in-istanbul-right-now
https://www.afar.com/magazine/the-best-new-hotels-in-istanbul-right-now