Walter's Coffee Roastery In Istanbul Is Inspired By Breaking Bad - Yahoo Eurosport UK

“İstanbul’daki Walter’s Coffee Roastery, Breaking Bad’den İlham Alıyor” – Yahoo Lifestyle Australia

İstanbul, Türkiye’deki Walter’s Coffee Roastery, 2015 yılında kapılarını açan ve günlük kahve kavurması yapan ilk kahve laboratuvarı olma özelliğine sahiptir. Kahve demlemenin ve bilimin arkasındaki bilimsel hassasiyeti vurgulayan birkaç laboratuvardan biri olan kafe, “Breaking Bad” temasına sahip.

Kafenin web sitesi, kimya ve bilimsel titizlik üzerinde vurgu yapmaktadır. “Breaking Bad” teması ise, şovun hayranlarından biri olan Deniz Kosan’ın kuzenine dayanarak ilham aldığı Birinceki bir röportajda belirtilmiştir.

Walter’s Coffee Roastery’nin ziyaretçileri, çalışanların giydiği kimyasal maddelerle yapım yapılan mekanın çağrışımların fark ederler. Çalışanlar tarafından baştan aşağı parlak sarı renkte giyilen tulumlar, Walter White ve Jesse Pinkman’ın ünlü mavi metamfetamin pişirirken giydikleri tulumların neredeyse tam replikalarıdır.

Mavi metamfetamin gibi, Walter’s Coffee Roastery’nin yiyecek menüsünde mavi şekerleme ile kaplı bir cupcake vardı. Ayrıca, Walter’ın Kahvaltısı gibi üç tam kahvaltı menüsü sunuluyordu. Fakat 2022’de Trip Advisor değerlendirmesinde ise yiyecek menüsünü sadece cheesecake ve browni içeren tatlı bir kutuya indirgediği önerilmiştir. Ancak sonuncu değerlendirmenin yazarından pozitif bir geri bildirim alındı.

Walter’s’ta mevcut olan besin kaynaklarından daha önemli olabilen, kahveleridir. Trip Advisor incelemelerine göre, markanın lezzetli chai ve mocha içecekleri olmasına rağmen, marka latte, çay ve hatta affogato gibi bir sürü sıcak ve soğuk içecek sunmaktadır. “Breaking Bad” e gönderme olarak, içecekler Erleynmeyer şişelerinde ve beaker’lar içerisinde sunulmakta ve büyük bir periyodik tablo ile dekore edilmiş bir duvarın önünde içilebilir.

Sonuç olarak, Walter’s Coffee Roastery’nin kahve sevenlere ve “Breaking Bad” hayranlarına hitap eden benzersiz bir deneyim sunduğunu söylemek mümkün. Bu kafe, sadece kahve içebileceğiniz veya hemencecik bir atıştırmalık alabileceğiniz sıradan bir yer değil. Burada gerçek bir kimya laboratuvarı deneyimi yaşayarak bir fincan kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.