“İstanbulspor Başkanı, Süper Lig Ceza Kararı Nedeniyle Oyuncuları Sahadan Çekti” – The Guardian

AB tarafından ihraç edilen Trabzonspor maçı, oyuncuların sahadan ayrılması nedeniyle terk edildi

Türk ligi, bir kulüp başkanının bir hakeme yumruk atmasının ardından bir hafta süreyle askıya alındıktan sonra bir hafta sonra tekrar başladı.

Trabzonspor’un Paul Onuachu’nun golüyle 2-1 öne geçtiği maçta, ligin son sırasında bulunan Istanbulspor, Florian Loshaj ve Batista Mendy arasındaki çatışmanın ardından penaltı kazanmaları gerektiğini hissetti.

Istanbulspor’un başkanı Ecmel Faik Sarialioglu, daha sonra takımını sahadan çıkması için yönlendirerek maç 73. dakikada durduruldu. Türkiye’nin Anadolu ajansı, birkaç İstanbulspor oyuncusunun kulüp başkanını oynamaya ikna etmeye çalıştığını, ancak maçın sonunda terk edildiğini bildirdi.

Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı, “Bu futbol için üzücü bir gün” dedi. Maçın tekrar oynanıp oynanmayacağı veya sonucunun geçerli olup olmayacağı konusunda Avcı, “Futbol federasyonunun kararını bekleyeceğiz” dedi.

Maçın, maçların yeniden başlamasının ilk gününde gerçekleşmesi, Türk futbol yetkilileri için büyük bir utanç olacaktır. Lig, Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın takımının Caykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra askıya alındı.

Türk Futbol Federasyonu, Koca’ya kalıcı bir yasak getirdi ve maçın ardından tutuklandı. TFF yönetimi ayrıca kulübe 54.000 pound para cezası kesti ve Ankaragücü’nün birkaç taraftarın da sahaya girdiği olayın ardından beş ev maçını seyircisiz oynamasına karar verdi.

Başka bir yerde, Krzysztof Piatek, iki penaltı atışıyla İstanbul Basaksehir’in Sivasspor’u 3-1 mağlup etmesine yardımcı oldu ve küme düşme potasından uzaklaştı. Adana Demirspor, Gaziantep’e karşı 2-2 berabere kalarak Avrupa umutlarını artırdı.