Istanbul's New Airport Welcomes Its 200 Millionth Passenger - Simple Flying

İstanbul’un Yeni Havalimanı 200 Milyonuncu Yolcusunu Ağırladı – Simple Flying

İstanbul Havaalanı, yolcu taşıma hizmetine başladıktan dört buçuk yıl sonra şimdi 200 milyon yolcuya hizmet verdiğini duyurdu. Eski Atatürk Havaalanı’nın yerini alan havaalanı, Avrupa ve Asya’yı birleştiren modern bir merkez haline gelmiş ve Star Alliance havayolu şirketi Türk Hava Yolları’nın üs noktası olarak hizmet vermektedir.

Havaalanında hizmet verilen 200 milyonuncu yolcu 32 yaşındaki Carine Lee oldu. Lee, Singapur’a seyahat etmeye hazırlanırken, güvenlik kontrolünden geçtikten hemen sonra havaalanının 200 milyonuncu yolcusu olduğu için bir plaket ile ödüllendirildi.

IGA Havaalanı’nın Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan, Lee ile kapısında buluştu ve ona havaalanının premium üyelik programı olan IGA PASS için bir yıllık üyelik verdi. Gerçekten de Lee, unutamayacağı dünyanın en etkileyici havaalanlarından birinde deneyim yaşadı.

Kıtaları, halkları ve kültürleri birleştiren bir merkez
Türk Hava Yolları’nın geniş ağı merkezi olarak görev yapan büyük yeni havaalanı, Türkiye’nin dört bir yanındaki çeşitli destinasyonların yanı sıra altı kıtada hizmet vermektedir. Havaalanının yolcularının yaklaşık üçte ikisinin uluslararası destinasyonlardan seyahat ettiği belirtilirken, havaalanından açılışından bu yana 50 milyonun üzerinde yerli yolcu geçti.

Bu hafta IGA Havaalanı’nın bir açıklamasına göre en popüler uluslararası rotalar, Moskova, Londra, Dubai, Tel Aviv ve Tahran’a olan uçuşlar oldu. İran’ın başkentiyle bağlantı sağlayan ve havaalanını yaklaşık altı milyon yolcuyla en çok tercih edilen rotasının olduğu belirtildi.

Tehlikeli talepleri ele geçirme
Moskova, Tel Aviv ve Tahran, IGA’nın yolcu trafiğinin üst sıralarında olmasını beklenmeyen destinasyonlardır. Ancak, mevcut jeopolitik gerilimlerden dolayı, havaalanı dünyanın en tartışmalı bölgelerinden talep almayı başardı.

Çoğu Avrupa ülkesi, Ukrayna’daki savaş sebebiyle Rusya’ya hava trafiğini durdurdu, Türk Hava Yolları hem Avrupa destinasyonlarına hem de Moskova’ya hizmet vermeye devam etti. Sonuç olarak, taşıyıcı, bu iki destinasyon arasındaki talebi ele geçirirken, İstanbul Havaalanı gelişmiş bir şekilde varlığını sürdürdü.

Benzer şekilde, Türk Hava Yolları, sınırlı uluslararası hava servisine sahip olan İran ve İsrail’e seyahat için önemli bir araç olarak hizmet vermiştir.

Sonuç olarak, Türk bayrak taşıyıcısı, Türkiye’nin küresel meselelerdeki nötr konumunu kullanarak, çatışma ve siyasi çekişmeler ile dolu bölgelere seyahat talebini değerlendirmiştir. Bu doğrultuda, Türk Hava Yolları, diğer taşıyıcılardan çok daha fazla destinasyona hizmet vermektedir ve bunu sadece İstanbul’un yeni havaalanında kısa bir aktarma ile tek bir bilet üzerinden yapabilmektedir.