Canadians to benefit from expanded air transport agreements with Ethiopia, Jordan and Türkiye - Yahoo Finance

“Kanadalılar, Etiyopya, Ürdün ve Türkiye ile genişletilmiş hava taşımacılığı anlaşmalarından faydalanacak” – Yahoo Finance

Kanada Ulaştırma Bakanı Pablo Rodriguez, Kanada’nın son zamanlarda Etiyopya, Ürdün ve Türkiye ile olan hava taşımacılığı anlaşmalarını genişlettiğini duyurdu. Etiyopya ile yapılan genişletilmiş anlaşma, her ülke için haftada yedi yolcu uçuşunu destekleyecek şekilde beş uçuştan artış sağladı. Bu, Etiyopya ile güçlenen ikili ilişkiler ve Sahra altı Afrika’ya artan erişim için destek olacak. Ürdün ile yapılan genişletilmiş anlaşma ise her ülke için haftada yedi yolcu uçuşunu destekleyecek şekilde üç uçuştan artış sağladı. Türkiye ile yapılan genişletilmiş anlaşma ise her ülke için haftada yedi kargo uçuşunu destekleyecek şekilde üç uçuştan artış sağladı. Bu anlaşmalardaki yeni haklar hemen uygulanmaya başlanabilecek.

Uluslararası hava bağlantılarını artırarak insanları bir araya getirme ve mal hareketini kolaylaştırma hedefiyle çalıştıklarını belirten Ulaştırma Bakanı Pablo Rodriguez, “Daha sık uçuşlar ve yeni rotalar, tedarik zincirlerimizi güçlendiriyor,” dedi. Dış Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Mary Ng ise, “Kanada’nın uluslararası ortaklarıyla bağlantısını güçlendirmek, Kanadalı işletmelerin dünya çapında fırsatlar bulmalarına olanak tanır. Bugünün duyurusu, ticari ilişkilerimizi ilerletmeye, işletmelerimiz için yeni fırsatlar yaratmaya ve daha güçlü bir ekonomi inşa etmeye yardımcı olacaktır,” diye konuştu.

Bu anlaşmalar Kanada’nın Mavi Gökyüzü politikası kapsamında sağlanmıştır. Mavi Gökyüzü Politikası, uzun vadeli, sürdürülebilir rekabeti teşvik etmekte ve uluslararası hava taşıma hizmetlerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Kanada Hükümeti, Mavi Gökyüzü politikası kapsamında 110’dan fazla ülke ile yeni veya genişletilmiş hava taşımacılığı anlaşmaları yapmıştır.

Bu anlaşmalar, Kanada’nın Ulaştırma Bakanlığı resmi internet sitesindeki ek bilgilerde bulunabilir. Ulaştırma Kanada, Twitter, Facebook, YouTube, Instagram ve LinkedIn’da bulunarak en güncel bilgilerden haberdar olunabilir.