Korkusuz Fonun siyahi kadın kuruculara hibe vermesi yasaklandı – Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Korkusuz Fon Atlanta’nın 11. Circuit’inde takım elbise ısınıyor.

Cumartesi günü üç temyiz yargıcından oluşan bir kurul, Fearless Fund’ın 20.000 $’lık Korkusuz Çabalar Hibesini Siyahi kadın girişimcilere vermesini, kendisine karşı açılan davanın mahkemelerde ilerlemesi nedeniyle geçici olarak engelledi.

Bu çabaların arkasında Edward Blum liderliğindeki Amerikan Eşit Haklar İttifakı (AAER) yer alıyor. olumlu eylemi iptal etmek, Strivers Grant programının Siyah olmayan kadınlara karşı ayrımcılık yaptığını iddia ederek Ağustos ayında Fearless Fund’a dava açtı. Her ikisi de Başkan Donald Trump tarafından atanan Yargıç Robert Luck ve Andrew Brasher, bağışın “ırksal olarak dışlayıcı” olduğunu söyleyerek AAER ile aynı görüşteydi ve hibenin muhtemelen sözleşmelerde ırk ayrımcılığını yasaklayan 1866 Sivil Haklar Yasası’nın 1981. Maddesini ihlal ettiğini söyledi.

Ancak Bill Clinton tarafından atanan başka bir yargıç, Yargıç Charles Wilson, AAER’e karşı çıktı ve başlangıçta daha önce köleleştirilmiş olanlara yardım etmeyi hedeflediği için 1866 Sivil Haklar Yasası’nı “silah haline getirdiği” için AAER’i eleştirdi. “AAER, beyaz üyeler adına Bölüm 1981’de hak talebinde bulunan bir kuruluş olarak başarısız oluyor. Asyalı işletme sahiplerinin dahil edilmesi, her ne kadar ırksal bir azınlık olsa da, beyaz işletme sahiplerinin dahil edilmesini iyileştirmiyor” diye yazdı Wilson, muhalif yazısında.

Karar, ayrı bir yargıç heyeti, dava bölge mahkemelerinde devam ederken Strivers Grant’ın uygulanıp uygulanamayacağına karar verene kadar hibe sürecini durduruyor. Jüri heyetinin ne zaman toplanacağına dair bir tarih yok.

Geçen hafta, Clinton tarafından atanan Yargıç Thomas Thrash, başlangıçta AAER’in Strivers Grant’i durdurma talebini reddetti ve fonun, konuşlandırılmasının hayır amaçlı bağış sayılması nedeniyle Birinci Değişiklik kapsamında korunduğunu söyledi. AAER daha sonra bu karara itiraz etmek için acil bir başvuruda bulundu ve bu, üç yargıçtan oluşan heyetin sonunda Thrash’in kararını 2-1 bozmasına yol açtı.

Fearless Fund’ın hukuk danışmanı ve Küresel Siyah Ekonomi Forumu’nun CEO’su Alphonso David, fonun ve hukuk ekibinin “Bu Mahkemenin kararına saygıyla katılmıyorum, muhalefetin öne çıkardığı önemli noktaları takdir ediyorum ve daha fazla temyiz incelemesini sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde bir açıklama yayınladı. .” “Müşterilerimizin anlamlı çalışmalarını savunmaya kararlıyız” diye ekledi.

“Amerikan Eşit Haklar İttifakı üyeleri, 11. Dairenin Korkusuz Çabalar Hibe Yarışması’nın yasa dışı olma ihtimalini kabul etmesinden memnuniyet duyuyor. Bu davanın nihai çözümünü sabırsızlıkla bekliyoruz,” dedi Blum TechCrunch’a.

Korkusuz Çabalar Bursu’na başvurulacak internet sitesi Cumartesi günü itibarıyla kapatıldı.

Bu arada, davayı takip eden uzmanlar ve sektörden kişiler, dava gelişmeye devam ederken şaşkınlığını koruyor. Kendi hukuk firması Thomas C. Dorwart Law’ın kurucusu Thomas Dorwart, Wilson’ın muhalifine katıldı. Bölüm 1981’in asıl amacının, Siyah Amerikalıları İç Savaş ve Yeniden Yapılanma sonrasında ekonomik eşitsizlikten ve ayrımcılığa karşı korumak ve onlara beyaz Amerikalılarla aynı sözleşmeleri yapma fırsatı vermek olduğunu söyledi.

“Davacının iddiasıyla kanunun tüm amacı tersine döndü ve Yargıç, kanunun bu şekilde uygulanmasının bir sapkınlık olduğunu söylüyor çünkü aslında Korkusuz Fon’un yaptığı şeyi yapması gerekiyor, yani Siyah Amerikalılar için ekonomik bir fırsat” dedi.

Ve tüm risk sermayesinin %1’den azının Siyah kadınlara ve %2’den azının genel olarak Siyah kuruculara gittiği göz önüne alındığında, bu özellikle yararlıdır. Dorwart, muhafazakar bir mahkeme olduğu göz önüne alındığında Korkusuz Fonun artık 11. Dairede kazanabileceğinden şüpheli. Zaten ihtiyati tedbirde de görüldüğü gibi mesele partiler arasında bölünmüş durumda.

Birkaç ılımlı Yüksek Mahkeme yargıcının bulunduğuna dikkat çekerek, “Eninde sonunda Yüksek Mahkeme’ye gidecek ve belki orada da bir miktar şans olabilir” dedi.

TechCrunch daha önce ekosistem genelinde gerginlik bildirmişti. Renkli kurucuları desteklemeye odaklanan fonlar genel olarak onlara ne olacağını merak ediyor öfke Siyah teknoloji topluluğuna yayılıyor. Birleşik Krallık teknoloji ortamında çeşitlilik danışmanı Chauntelle Lewis, ABD ekosisteminin Avrupa pazarı için bir sinyal görevi görmesi nedeniyle yurtdışındaki Siyah gözlerin davayı bile takip ettiğini söyledi.

“Kimse açıkça ‘Siyahi girişimlere artık yatırım yapmıyoruz çünkü ABD’nin çoğunluğu artık umursamıyor’ sözlerini söylemeyecek olsa da, bu duygu yüzeyin altında gizleniyor gibi görünüyor” dedi. “Kendi masalarımızı kurduk ve şimdi sanki herkes bacakları kesiyor gibi görünüyor.”

genel-24